Johnny de Mol, Kim-Lian van der Meij en Halina Reijn schrijven Sinterklaasboeken 2015

Johnny de Mol, Kim-Lian van der Meij en Halina Reijn schrijven Sinterklaasboeken 2015

Tekst: Mariska Oosterhuis

Johnny de Mol, Kim-Lian van der Meij en Halina Reijn zijn de drie namen van de auteurs van de Sinterklaasboeken 2015. Dinsdagmiddag werden de boeken gepresenteerd in de Openbare Bibliotheek in Amsterdam. De auteurs kregen hierbij de eerste exemplaren uitgereikt van hun boeken.

Voor alle partijen is het spannend hoe de boeken ontvangen zullen worden, voor de drie auteurs, maar ook voor de illustratoren die de verhalen van treffende illustraties voorzien hebben. Johnny de Mol maakte zijn boek samen met illustrator Pieter Gaudesaboos. ‘Ik wilde iets doen met het thema verliefd, dat vind ik mooi. Maar ik heb het nog aan geen enkel kind laten lezen, dus ik ben benieuwd hoe het ontvangen wordt.’

Alle boeken zijn begonnen met het verhaal, waarna de illustratoren aan de slag gingen. Kim-Lian van der Meij, zelf moeder van 3 kinderen, is auteur van meerdere kinderboeken, maar ‘Sinterklaas is een snoeperd’ is haar eerste Sinterklaasboek. Zij werkte hiervoor samen met illustrator Job van Gelder. ‘Het is zo mooi om te zien hoe je een eerste proef van de illustraties te zien krijgt, en hoe dat in de loop van de weken ontwikkelt .

Het derde boek is geschreven door Halina Reijn, met illustraties van Marieke van Ditshuizen. De actrice en schrijfster heeft een aantal boeken uitgebracht, maar nog nooit een kinderboek. Presentator Albert Verlinde had nog een verrassing in petto voor de actrice, die vandaag haar 40e verjaardag viert. Na een lied door alle aanwezigen, kwam er een enorme taart met 40 kaarsjes het podium op.

Na het officiële gedeelte met de pers werd ook de doelgroep van de Sinterklaasboeken niet vergeten. De auteurs lazen elk in een hoek van de bibliotheek een groep kinderen voor uit eigen werk.

De sinterklaasboeken is een actie van Jumbo, dit jaar in samenwerking met Unilever. Bij aankoop van twee actieproducten krijgt de consument een gratis boek. Het eerste boek, ‘Piet is verliefd’ van Johnny de Mol, is verkrijgbaar in de periode 11-17 november 2015. In de weken erna volgen ‘Sinterklaas is een snoeperd’ van Kim-Lian van der Meij en ‘Alles gekregen…’ van Halina Reijn.

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.