Johanna Hagen, Myrthe Burger, Tobias Nierop en Krisjan Schellingerhout ook in Mammoet

Johanna Hagen, Myrthe Burger, Tobias Nierop en Krisjan Schellingerhout ook in Mammoet

Johanna Hagen en Myrte Burger, zullen net als Krisjan Schellingerhout en Tobias Nierop hoofdrollen gaan vertolken in het openluchtspektakel Mammoet dat vanaf 16 juli dertig voorstellingen lang te zien is in Buinerveld in Drenthe. Eerder werd bekend dat Paul R. Kooij en Gusta Geleynse de rol van sekteleiders op zich nemen in de voorstelling die zich deels afspeelt in de oertijd. Mammoet is de nieuwste voorstelling van de makers van Het Pauperparadijs en gaat op 20 juli in première. Tom de Ket schrijft het script en is verantwoordelijk voor de regie. Musical Award winnaar Michiel Voet ontwerpt het decor.
Mammoet
Aan de rand van een natuurgebied in Drenthe ontvangen spiritueel leider Anwar (Paul R. Kooij) en zijn vrouw Freya (Gusta Geleynse) de bezoekers in een compleet nieuw gebouwd decor in de openlucht. Zij leiden de volgelingen van hun spirituele genootschap naar ‘een nieuwe verbinding met de natuur’, maar worstelen met zichzelf en met hun idealen. Het hoogtepunt van de voorstelling is de vertelling van het verhaal van de traditionele Heilige Mammoetjacht: spectaculaire scènes verbeelden het verhaal dat gaat over de vraag welk offer mensen bereid zijn te brengen voor een hoger doel en hoe ze omgaan met de aarde en de natuur. De makers van Mammoet, onder leiding van Tom de Ket, lieten zich onder andere inspireren door de bestseller Sapiens van de Israëlische historicus Yuval Noah Harari. De voorstelling, vertolkt door zes hoofdrolspelers en een groot ensemble, gaat in op hedendaagse dilemma’s en wordt ondersteund door live muziek. Speciaal voor de voorstelling worden bijzondere kostuums ontworpen, gemaakt van gerecycled materiaal. 
Meer info over Mammoet: www.mammoetindrenthe.nl
Bio’s:
Myrthe Burger
Myrthe Burger studeerde in 2011 af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. Ze speelde o.a. bij Het Zuidelijk Toneel, Het Nationale Toneel, Toneelgroep Maastricht, Zeelandia, Theater Artemis, in de toneelvoorstelling Snowden, en was vorig seizoen te zien als Grietje in Hendrik GroenI – Pogingen iets van het leven te maken. Dit theaterseizoen zal ze opnieuw te zien zijn in Hendrik GroenII – Zolang er leven is. Op tv was Myrthe wekelijks te zien in VPRO’s Villa Achterwerk en speelde ze rollen in o.a. JEUK, Van Hier tot Tokio, Bloedverwanten, Danni Lowinski, Studio Snugger en Lieve Lisa. Daarnaast speelt ze momenteel in Sluipschutters en is ze te zien in speelfilms Jungle en Fashion Chicks. Myrthe werkte eerder samen met Tom de Ket bij O die zee, De VerleidersII en bij Het Pauperparadijs.
Johanna Hagen
Johanna Hagen studeerde in 2015 af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. In de zomer van 2017 was ze te zien in de voorstelling Geen Paniek!, in het DeLaMar Theater. In 2018 speelde Johanna een hoofdrol in de Bellevue Lunchtheatervoorstelling KAAP FURIE onder regie van Nina de la Parra. Ze speelde daarnaast een vaste bijrol in de laatste twee seizoenen van Dokter Tinus. Verder maakte ze haar opwachting in o.a. JOARDYFILM, Danni Lowinski, Zwarte Tulp, SMERIS, Brussel, Draadstaal en de korte films Het Hele Verhaal en Van God Los: Kerstkado. Op dit moment is Johanna te zien in de videolandserie Meisje van Plezier. Vanaf december 2019 staat Johanna in de theaters als de molenaarsdochter in de familievoorstelling Repelsteeltje en de Blinde Prinses, onder regie van Pieter Kramer.
Krisjan Schellingerhout
Krisjan Schellingerhout studeerde in 2010 af de Acteursopleiding van de Toneelacademie in Maastricht. Hij liep stage bij het Toneelhuis in Antwerpen en het Ro Theater in Rotterdam. Hij was betrokken bij diverse producties van o.a. Orkater, het Onafhankelijk Toneel, Toneelgroep Maastricht, de Toneelmakerij, het Zuidelijk Toneel, de Toneelschuur, YoungGangsters en Theater Utrecht.  
Tobias Nierop
Tobias Nierop begon al jong met acteren aan de Amsterdamse Jeugdtheaterschool. In 2011 rondde hij de Arnhemse Toneelschool af. De afgelopen jaren speelde Tobias in een groot aantal voorstellingen van o.a. Oostpool en Orkater. Ook maakte hij zijn opwachting op tv en het witte doek, waaronder in de jeugdserie Hotnews.nl, de dramaserie Lijn 32, de telefilm Oom Henk en de korte films Weeën (genomineerd voor een Gouden Kalf) en Buddy(Palm Spring International ShortFest selectie). In 2013 volgde de bioscoopfilm Chez Nous en in 2018 vertolkte hij een gastrol in de Amerikaanse serie Ransom. In 2015 maakte Tobias zijn Drentse debuut in de locatievoorstelling Midzomernachtsdroom van de PeerGroup.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.