Johan Derksen voegt gitarist en zanger Erwin Nyhoff toe aan zijn theatertournee

Johan Derksen voegt gitarist en zanger Erwin Nyhoff toe aan zijn theatertournee

Na een jaar niet te kunnen touren, komt eind september de theatershow van Johan Derksen The Sound of the Blues & Americana terug naar de theaters. Speciaal voor deze gelegenheid wordt de line-up uitgebreid met niemand minder dan gitarist en zanger Erwin Nyhoff. Hij werd bekend als zanger, gitarist en liedjesschrijver van The Prodigal Sons en scoorde hits met ‘You Still Think’, ‘Cool it’ en ‘Nights in White Satin’.

Nyhoff stond op prestigieuze festivals, haalde de finale bij de tweede editie van The Voice of Holland  en deed voorprogramma’s van legendarische acts als Pearl Jam, Alanis Morissette en The Jayhawks. Hij maakte indruk bij Tony Joe White (Rainy night in Georgia, Steamy windows), Scotty Moore en D.J. Fontana (gitarist en drummer van Elvis Presley in zijn beste periode) en Mick Taylor (gitarist Rolling Stones, Bob Dylan) waarmee hij samen componeerde en optrad. Ook trad hij op met Vini ‘Mad Dog’ Lopez en Jake Clemons van Bruce Springsteen’s E-Street band.

Met deze historie zorgt Erwin Nyhoff voor een uitstekende toevoeging aan de line-up van de theatershow van Derksen, waarin eer wordt gedaan aan de sound van de blues en americana. Naast Nyhoff bestaat de internationale line-up uit de volgende namen: Malford Milligan, Sean Webster, Laurence Jones, Hilde Vos, AJ Plug, Erwin Java, Jack Hustinx, Eric van Dijsseldonk, Roel Spanjers, Roelof Klijn en Fokke de Jong.

The Sound of the Blues & Americana is vanaf 29 september 2021 in meer dan 50 theaters door heel Nederland te zien. Kaarten voor de theatertour zijn te koop via www.johanderksentheater.nl of via de website van het betreffende theater.

Foto (c): Stefan Schipper

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.