Johan Derksen vanaf september terug in Nederlandse theaters na succesvolle tour.

Afgelopen seizoen gooide de voorstelling al hoge ogen bij publiek en pers. ‘Johan Derksen en de Pioniers van de Nederpop’ is voor het overwegend oudere publiek een feest der herkenning en voor wie de jaren zestig niet heeft meegemaakt een ware eye-opener.

Samen met de Haagse band ‘The Clarks’ en de zangers van ‘The Golden Earrings’, ‘The Shoes’, ‘Johnny Kendall and the Heralds’, ‘The Motions’ en de legendarische sologitarist Jan de Hont van ‘ZZ en de Maskers’ zoekt Johan nog eenmaal de oude fans op het theater. “Deze artiesten hebben de basis gelegd voor de hedendaagse muziekscene”, aldus Derksen. “Bezoekers zien populaire artiesten van veertig, vijftig jaar geleden optreden. Dat zorgt voor een emotionele avond. De muziek doet terugdenken aan eerste liefdes, bijzondere dansavonden en het gevoel van een eeuwige jeugd. Zwaarmoedig is het niet, vrolijk wel.”

De theatervoorstelling ‘Johan Derksen en de Pioniers van de Nederpop’ is van september 2016 t/m mei 2017 te zien in de Nederlandse Theaters. Voor en na de voorstelling wordt een expositie opgesteld door Museum RockArt. De expositie bestaat uit bijzondere affiches, gitaren, cd’s, lp’s en boeken uit de Nederlandse popgeschiedenis vanaf de jaren 50 tot heden.

Kaarten zijn te koop via www.pioniersvandenederpop.nl of via de websites van de theaters.

Foto: Stefan Schipper

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.