Johan Derksen met de Pioniers van de Nederpop, Cesar Zuiderwijk (Golden Earring) en 150 mannen naar Rotterdam Ahoy

Johan Derksen met de Pioniers van de Nederpop, Cesar Zuiderwijk (Golden Earring) en 150 mannen naar Rotterdam Ahoy

 

Johan Derksen voegt Cesar Zuiderwijk en het 150-koppig Westlands Mannenkoor toe aan de line-up van zijn slotconcert op 28 december 2017 in Rotterdam Ahoy.

“Symbolischer kan het bijna niet. Uitgerekend tijdens het nummer ‘Imagine’ van John Lennon ontstond eerder dit jaar tijdens een benefietconcert in het Westland het kippenvelmomentje tussen de Haagse band The Clarks en het Westlands Mannenkoor”, vertelt Hermen Kerssies namens het koor. “Micha Hasfeld van The Clarks vertelde na afloop dat het kippenvel zó dik op zijn armen stond. Hans de Wit, onze dirigent, was tijdens het nummer voor ons gaan staan en we hebben ingezet.’’

“Ook Johan Derksen, de verteller in de Pioniers van de Nederpop, die muzikaal wordt gedragen door The Clarks, was diep onder de indruk. Het idee was geboren het koor te vragen als speciale gast in Ahoy, waar op 28 december de show over de geschiedenis van de Nederpop groots wordt afgesloten.” Aldus het Algemeen Dagblad.

Naast het Westlands Mannenkoor is Cesar Zuiderwijk (Golden Earring) ook als speciale gast aanwezig tijdens het slotconcert. Zuiderwijk zal een deel van de voorstelling achter de drums kruipen. Een bijzondere toevoeging gezien de aanwezigheid van Frans Krassenburg, de allereerste frontman van de destijds nog hetende Golden Earrings. Naast Frans Krassenburg zijn ook de oorspronkelijke Pioniers, gitarist Erwin Java (Cuby and the Blizzards) en de Haagse band The Clarks aanwezig bij De Finale in Rotterdam Ahoy op 28 december.

Voor en na de show stelt Museum RockArt een expositie op, bestaande uit bijzondere affiches, gitaren, cd’s, lp’s en boeken uit de Nederlandse popgeschiedenis vanaf de jaren 50 tot heden.

Fotocredits: Stefan Schipper

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.