Joep Grooteman nieuwe directeur van Stichting Digitaal Informatieplatform Podiumkunsten (DIP)

Joep Grooteman nieuwe directeur van Stichting Digitaal Informatieplatform Podiumkunsten (DIP)

Het bestuur van Stichting Digitaal Informatieplatform Podiumkunsten (DIP) is verheugd om de nieuwe directeur bekend te maken. Joep Grooteman zal deze functie per 1 april 2022 bekleden. Hij volgt hiermee Loes Hoogenboom op die na acht jaar Podiumkunst.info (PKI) en twee jaar DIP het stokje overdraagt. Met de aanstelling van Joep Grooteman luidt DIP tevens een nieuwe fase van de ontwikkeling van het platform in.

Joep Grooteman (Alkmaar,1978) studeerde Cultuur en Beleid in Amsterdam. Momenteel is hij werkzaam als projectleider van de Podiumpas (de Cineville-pas van de podiumkunsten) en is hij als hoofd marketing verbonden aan het Nederlands Theater Festival en Theaterfestival Boulevard. Hiervoor begeleidde hij als Hoofd Marketing van Stadsschouwburg Amsterdam onder andere de transitie naar Internationaal Theater Amsterdam, werkte hij voor theatergezelschappen zoals De Paardenkathedraal Utrecht en Toneelgroep Oostpool en was hij betrokken bij de Collectieve Danspromotie.

De activiteiten van DIP liggen Joep Grooteman na aan het hart: “Collectieve marketing loopt als een rode draad door mijn carrièreHet lijkt mij dan ook een enorm mooie opdracht om -samen met alle betrokkenen- te werken aan een platform dat de sector in staat stelt slimmer en efficiënter te werken. De grote kracht zit hem wat mij betreft in het ontwikkelen van een collectieve taal als het gaat om inrichting van administratieve processen en analyse van publieksdata: DIP creëert de mogelijkheid om op grote schaal te kunnen benchmarken en van daaruit met elkaar te zoeken naar nieuwe / betere manieren om ons (potentiële) publiek te bereiken en bedienen.” 

Nieuwe fase

DIP heeft, met de oplevering van de Verkoopmonitor en rechtenstructuur op het nieuwe platform, onlangs het eerste deel van haar livegang afgerond en gaat daarmee een nieuwe fase in. Voor dit jaar staan de uitbreiding van de Verkoopmonitor, de livegang van de Contractmodule en de volledige uitfasering van de oude applicatie Podiumkunst.info op de planning. Tevens ligt er een belangrijke focus op de ontwikkeling van de nieuwe Publieksmonitor in 2022.

Het bestuur van DIP is verheugd met de komst van Grooteman als directeur. “Joep past perfect binnen het profiel dat wij zochten voor DIP. Zijn expertise op het gebied van communicatie, marketing en het optimaal gebruik maken van data alsook zijn netwerk binnen het werkveld zullen een goede aanvulling zijn op het fantastische team wat we al hebben” aldus Joachim Fleury, voorzitter bestuur DIP.


Het dagelijkse bestuur van DIP bestaat uit Joachim Fleury (voorzitter), Arjen Berendse (penningmeester) en Matthijs Bongertmans.

Foto: ©Karin Jonkers

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.