Job Gosschalk regisseert talentvolle Hartenjagers in De Therapiegeneratie

Job Gosschalk regisseert talentvolle Hartenjagers in De Therapiegeneratie

Op woensdag 21 januari 2015 gaat het toneelstuk De Therapiegeneratie in première in een regie van Job Gosschalk. De nieuwe tekst is van Lykele Muus en de cast bestaat uit Charlie Chan Dagelet, Pepijn Schoneveld, Roos Eijmers, Jim Deddes, Mira van der Lubbe, Wouter Zweers en Daniel Cornelissen. De Therapiegeneratie is de eerste grote zaal-voorstelling van het jonge theatercollectief HartenJagers.

Depressief zijn is hip. Het aantal geregistreerde patiënten blijft maar stijgen en 1 op de 3 Nederlanders slikt antidepressiva. Je bent eerder gek als je níet in therapie zit. In het toneelstuk De Therapiegeneratie komen zes ambitieuze en populaire jongelingen samen in een praatgroep: onder andere een bekende actrice met anorexia, een danseres met een Napoleoncomplex, een cabaretier met een angststoornis en een verslaafde advocaat. Zijn we watjes geworden en is depressiviteit modieuze aanstellerij? Of is het de rekening die we betalen voor de torenhoge eisen die we aan onszelf en elkaar stellen?

De Therapiegeneratie is van 20 t/m 25 januari te zien in het Compagnietheater in Amsterdam. HartenJagers bestaat sinds 2011, maakte een aantal kleine zaal-voorstellingen (Herfst, Wij vieren, Iedereen behalve ik) en organiseerde met veel succes meerdere edities van het try-outpodium MONDOV en De Grote Theater Quiz. De vaste kern van HartenJagers bestaat uit Lykele Muus, Daniel Cornelissen, Wouter Zweers en Martha van Meegen. Het collectief is altijd op zoek naar een nieuwe, toegankelijke vorm van theater vanuit herkenbare problemen en personages die gevaarlijk dicht bij zichzelf staan. Humor en de zware thema’s van het leven gaan daarbij altijd hand in hand.

Tekstschrijver Lykele Muus: “Ik wilde al jaren een tekst schrijven over de toename van de menselijke behoefte aan aandacht en succes. Onze generatie wil unaniem excelleren. Dat gaat niet zonder kleerscheuren.”

“Om samen met de talenten van de HartenJagers te werken aan een persoonlijke voorstelling over depressiviteit lijkt me bijzonder boeiend en inspirerend” aldus regisseur Job Gosschalk.

www.hartenjagers.com

Foto: Joost de Haas

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.