Jeugdtheatervoorstelling Werktuig van PNTheater

Première Werktuig
Op 15 september om 14:00 gaat de jeugdtheatervoorstelling Werktuig van PNTheater in première in Schouwburg Odeon in Zwolle.Werktuigi s een mysterieuze en speelse verteltheatervoorstelling over vriendschap, fantasie, nieuwsgierigheid en verantwoordelijkheid. Twee spelers vertellen een verhaal, dat zij muzikaal begeleiden met geluiden van gereedschappen.
Over Werktuig:
Erik verhuist met zijn ouders naar Guisbalg; een dorp waar nooit iets gebeurt. Maar dan ontmoet hij Jan. Jan neemt hem op sleeptouw en samen ontdekken de jongens een verlaten schuur. Op een nacht kijkt Erik met zijn verrekijker uit zijn raam en ziet er licht branden. Het wordt echt spannend als ze een opdracht vinden!
De jongens gaan op onderzoek uit naar de geheimzinnige bewoner. Steeds is er een nieuwe opdracht die Erik en Jan moeten uitvoeren. Al snel verliezen ze zich in hun eigen verbeelding. Totdat de werkelijkheid hen inhaalt…Werktuig is een mysterieuze en speelse verteltheatervoorstelling over vriendschap, fantasie,nieuwsgierigheid en verantwoordelijkheid. Twee spelers vertellen een verhaal, dat zij muzikaal begeleiden met geluiden van gereedschappen.
Het verhaal is geïnspireerd op het nummer What’s he building in there van Tom Waits.Werktuig is een jeugdtheatervoorstelling voor iedereen vanaf 8 jaar.
Een teaser van deze voorstelling kunt u hier bekijken:https://www.youtube.com/watch?v=Ycg5fuLRaUU
Over PNTheater:
PNTheater vertelt spannende verhalen die balanceren tussen fantasie en realiteit.Oprichters Joeso Peters en Silas Neumann vonden elkaar al spelend en ontdekten een gedeelde voorliefde voor verteltheater en krachtige verhalen. Zij hebben in 2018 hun krachten gebundeld en zijn samen nieuwe voorstellingen gaan ontwikkelen. Peters die ook als componist werkzaam is, creëert muziek en samen zoeken Neumann en Peters naar muzikaliteit in beeld, tekst en geluid. PNTheater zoekt binnen voorstellingen altijd naar een ingang die aansluit bij de leefwereld van de doelgroep. Dit kan in het verhaal,maar ook in het materiaal van het decor, de sfeer van de muziek en de stijl van vertellen.

FOTO:© Froukje de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.