Jeugdserie Zoë & Silos biedt kijkje in de wonderlijke natuur van Burgers’ Zoo

Jeugdserie Zoë & Silos biedt kijkje in de wonderlijke natuur van Burgers’ Zoo

In samenwerking met dierentuin Burgers’ Zoo heeft Van Hoorne Entertainment de nieuwe educatieve jeugdserie ‘Zoë & Silos’ geproduceerd. Het verhaal van Zoë & Silos bestaat uit tien afleveringen en start op paaszondag 16 april bij RTL Telekids.

Een avontuur vol raadsels, de ontdekking van ecosystemen én het najagen van dromen. De educatieve jeugdserie ‘Zoë & Silos’ laat de jonge kijker de natuur zien via de nagebootste ecosystemen binnen de Arnhemse dierentuin, met in het bijzonder de flora en fauna van de Belizaanse mangrove. “Kinderen leren op een speelse wijze meer over de dierenwereld en de groots opgezette ecosystemen die je in de dierentuin vindt. Ze maken onder andere kennis met de dieren uit de oceaan, de dieren in de safari en in de nieuwe nagebootste mangrove uit het in Centraal-Amerika gelegen Belize, het land waar Burgers’ Zoo al ruim 28 jaar een groot stuk land beheert”, aldus Tim Lammers van Burgers’ Zoo.

Het verhaal De avontuurlijke Zoë wil niets liever dan dierenverzorgster worden in Burgers’ Zoo. Met regelmaat bezoekt ze het park, waar ze op een dag Silos ziet. Deze stoere, dromerige jongen loopt stage bij de dierentuin en hoopt later als ranger in de voetsporen te treden van zijn vader, in de mangrove van Belize. Als hij weer eens in de pauze op zijn gitaar staat te spelen, stapt Zoë op hem af om kennis te maken. Het is de start van een innige vriendschap. Als Silos dan de kans krijgt om op reis te gaan naar Belize, besluit Zoë hem te helpen. Samen ontdekken ze de ecosystemen van Burgers’ Zoo in een spannend avontuur vol raadsels en opdrachten. Maar, staat Silos’ moeder wel achter zijn keuze? Is stagiair en mededeelnemer Tom wel te vertrouwen? En, is er misschien meer dan alleen vriendschap tussen Zoë en Silos? De twee hoofdrollen worden vertaald door actrice Eva Jonker (Zoë) en acteur Stijn Mac Gillavry (Silos).

‘Zoë & Silos’ is vanaf 16 april tot en met 18 juni 2017 elke zondag om 16:50 uur te zien bij RTL Telekids op het kanaal van RTL 8. De afleveringen worden elke zaterdag (vanaf 22 april) om 16:50 uur herhaald.

Foto: Nick van Ormondt
 

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.