Jeugdige ridders veroveren de harten

Recensie: Mariska Oosterhuis

Zondagmiddag 30 oktober is de musical ‘Ridders van de ronde keukentafel’ in première gegaan onder massale belangstelling. De musical is uniek in zijn soort want, in tegenstelling tot de meeste musicals, zijn bijna alle acteurs in de musical  kinderen, maar liefst 27.

Het is een vrolijke bedoeling, deze zondag in Antwerpen. Het jeugdig enthousiasme spat van de spelers af als zij ons meenemen naar het kasteel Camelot waar de kinderen zijn achtergelaten als Koning Uther ten strijde trekt tegen de Saksen. De kinderen zijn alleen, met alleen een oude tovenaar Merlijn (gespeeld door Ludo Hellinx). Veel hebben zij niet aan hem als leider, en ze gaan op zoek naar een nieuwe leider. Wie kan het zwaard uit de hoop mest trekken? Iedereen probeert het, maar alleen Arthur (gespeeld door Kobe Verdonck) lukt het.

Spelenderwijs leren de ridders met elkaar omgaan. Jongens en meisjes zijn gelijk, iedereen is even belangrijk. Zoals ook bij volwassenen, komt ook bij de kinderen veel aspecten van het leven voorbij. Liefde tussen Arthur en Gwynevere (een rol van Leonie Savaete), die uiteindelijk toch voor Lancelot (Francis Geeraert) kiest, het meisje in het meer waar alle jongens naar kijken, een tragisch sterfgeval, en een paar zwaardgevechten tussen

De voorstelling duurt ruim anderhalf uur, maar dat vliegt voorbij. In hoog tempo wisselen catchy liedjes, energieke dansjes en gespeelde stukken elkaar af. Het decor is simpel gehouden, waardoor de aandacht op het spel gericht blijft. Ook de kleding valt op. Elke hoofdrolspeler is anders, maar samen is het een mooi bij elkaar passend geheel.

Ridders van de ronde keukentafel is gebaseerd op het gelijknamige boek van de Vlaamse auteur Mark Tijsmans. De cast van deze musical mag dan jong zijn, ze doen absoluut niet onder voor volwassenen. Een echte aanrader voor een middag vermaak met de familie, al moet je er wel voor naar Antwerpen. Maar het is de moeite en tijd meer dan waard.

Gezien: Ridders van de ronde Keukentafel, 30 oktober 2017, Theater ‘t Eilandje, Antwerpen.
Nog te zien: tot en met zondag 12 november.
Meer info en tickets: https://deepbridge.be/kalender/#ridders

Ri

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.