Jesus Christ Superstar krijgt ‘Super Seats’

Jesus Christ Superstar krijgt ‘Super Seats’

Een primeur voor de iconische musical Jesus Christ Superstar. Deze zal voor een deel van het publiek vanaf het toneel te zien zijn. Het is voor eerst dat er op het toneel zogenaamde ‘Super Seats’ staan. Vanuit comfortabele stoelen zien 171 toeschouwers de musical van heel dichtbij en zijn daardoor onderdeel van de voorstelling. De musical is vanaf volgend jaar januari in de Nederlandse theaters te zien.  

‘Technisch wordt het een grote uitdaging,’ laat producent Albert Verlinde weten. ‘Maar met deze 171 ‘Super Seats’ wordt Jesus Christ Superstar een nog grotere beleving. Op het immense toneel komen stoelen te staan van waaruit het publiek bijna oog in oog met de cast staat. Een arena op het toneel. Het wordt zo opgesteld dat het publiek zowel van op het toneel als vanuit de zaal alles goed kan zien. Het is nog nooit eerder in Nederland gebeurd dat het publiek zo dicht op een voorstelling ziet.’  

Samen met Senf Theaterproducties en Jaco Kaasschieter produceert Albert Verlinde deze legendarische musical, die vanaf volgend jaar januari in première gaat. In een nieuwe, epische versie van de internationaal gerenommeerde regisseur Ivo van Hove is er een sterrencast van onder andere Jeangu Macrooy (Jesus), Freek Bartels (Judas), Edwin Jonker (Pilate), Alex Klaasen (King Herod), Magtel de Laat (Mary Magdalene) samengesteld. 

Jesus Christ Superstar gaat op 21 januari 2024 in première in het DeLaMar Theater Amsterdam en is daarna slechts 8 maanden te zien in 21 theaters. 

Meer informatie: www.jesuschristsuperstar.nl 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.