“Jesus Christ Superstar” in zijn vernieuwde vorm is zonder twijfel een indrukwekkende voorstelling.

“Jesus Christ Superstar” in zijn vernieuwde vorm is zonder twijfel een indrukwekkende voorstelling.

Op zondag 21 januari opende het DeLaMar Theater in Amsterdam vol verwachting de deuren voor de première van de musical “Jesus Christ Superstar”. Deze productie is tot stand gekomen door de samenwerking tussen Albert Verlinde, SENF Theaterproducties en Jaco Kaasschieter,

Een opvallend aspect van deze versie van “Jesus Christ Superstar” is het behoud van de Engelse taal, wat zorgt voor een authentieke ervaring. Het toneel, bestaande uit een ronde schijf met super seats eromheen, Dit biedt een unieke setting die de verwachtingen van het publiek meteen prikkelt. Desondanks lijkt de aandacht voornamelijk gericht te zijn op de zitplaatsen in de zaal, met weinig extra’s voor degenen die de super seats hebben bemachtigd. Het ontbreken van uitgebreide decors plaatst de musical volledig op het podium, wat soms resulteert in een gemis aan visuele afwisseling.

De modernisering van de musical, met hedendaagse kleding en choreografieën, ademt frisheid in het bekende verhaal. Jeangu Macrooy schittert vocaal als Jesus, hoewel zijn acteerprestaties nog enigszins te wensen overlaten. Macrooy lijkt wat onervaren in het acteervak, maar zijn samenwerking met het opkomende talent Magtel de Laat als Maria Magdalena compenseert dit met een tastbare en krachtige chemie.

Het ensemble verdient lof, aangezien zij sterk naar voren komen en enkele zwakkere schakels in het acteerwerk van de cast weten te compenseren. Dit draagt bij aan de algehele kracht van de voorstelling.

“Jesus Christ Superstar” in zijn vernieuwde vorm is zonder twijfel een indrukwekkende voorstelling. Ondanks enkele tekortkomingen in het acteerwerk biedt het een frisse kijk op het bekende verhaal en zal het zeker in de smaak vallen bij liefhebbers van musicals met een eigentijdse twist. De voorstelling is nog te zien tot 15 september door het hele land. Voor tickets en meer informatie, bezoek de officiële website: www.jesuschristsuperstar.nl

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.