Jeroen van der Boom overhandigt officiële Muziekids trolley aan het Wilhelmina Kinderziekenhuis te Utrecht

Jeroen van der Boom overhandigt officiële Muziekids trolley aan het Wilhelmina Kinderziekenhuis te Utrecht

et Wilhelmina Kinderziekenhuis krijgt nu ook een permanente Muziekids ruimte

Vandaag heeft Jeroen van der Boom de officiële Muziekids trolley aan het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) in Utrecht overhandigd. Deze trolley is gevuld met verschillende muziekinstrumenten om zo samen met kinderen muziek te maken. Net als het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam krijgt het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht niet alleen een Muziekids trolley. Naast de trolley krijgen ook zijn een permanente Muziekids ruimte, waar Jeroen van de Boom zijn naam aan zal verbinden. 

‘Na onder andere John Ewbank, Kenny B, Guus Meeuwis, Roel van Velzen, Giel Beelen, Typhoon en Armin van Buuren zijn wij heel blij om aan te kondigen dat ook Jeroen van der Boom zich zal verbinden aan Muziekids’, aldus Jordan de Vos. Jeroen zal niet alleen de Muziekids trolley overhandigen op 25 oktober. Hij zal zich ook verbinden aan de Muziekids ruimte in het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht. 

De visie van Stichting Muziekids is om alle Nederlandse ziekenhuizen en zorginstellingen te voorzien van een professionele en inspirerende Muziekids Studio. Alle kinderen tot 18 jaar die behandeld worden of op bezoek komen in de zorginstelling kunnen gebruik maken van de 

Muziekids Studio. Onder professionele begeleiding kunnen kinderen muziek (leren) spelen en/ of luisteren. Door de afleiding en plezier probeert Muziekids het verblijf van de kinderen aangenamer te maken.  

Wanneer een geïnteresseerd ziekenhuis nog geen beschikbare ruimte heeft voor een Muziekids Studio, wordt er gestart met een Muziekids Trolley. Onder begeleiding van een hiervoor opgeleide Muziekids troubadour, kunnen de kinderen op de afdeling en poli’s genieten van muzikale afleiding.

Muziekids

Stichting Muziekids biedt (zieke) kinderen in ziekenhuizen en andere zorginstellingen muziekbeleving, plezier en afleiding zodat zij hun ziekte, pijn, verdriet en gemis van thuis vergeten en weer even kind kunnen zijn in plaats van patiënt. Dit doet de stichting met: vaste Muziekids Studio’s, Muziekids Online (o.a. muziekvideo’s), de Muziekids Troubadours (muziek aan bed) en de Muziekids Pop-Up Studio (muzikale ontspanning en afleiding in een verplaatsbare studio). Met deze activiteiten is de stichting al actief in ziekenhuizen in Hilversum, Utrecht, Almere, Blaricum en Tilburg. Meer informatie over Muziekids is te vinden 

Voor meer informatie over Muziekids, kan je terecht op: www.muziekids.nl

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.