Jeroen van der Boom ‘Dit ben ik 2.0’: van Yankee Doodle naar Toppers

Recensie: Manuela de Rooij

Jeroen van der Boom is bekend van de hit ‘Jij bent zo’, is jaarlijks te zien in een bomvolle Johan Cruijff Arena met de Toppers en presenteert diverse tv-shows. In de intimiteit van het theater komt zijn veelzijdigheid als artiest echter pas echt goed tot zijn recht.

Daarom keert Jeroen in seizoen 18/19 terug in het theater met Dit ben ik 2.0, zijn solo theatershow waarmee hij eerder steevast volle zalen trok. Een persoonlijk en intiem theaterconcert, waarin Jeroen het publiek meeneemt langs de mooiste momenten uit zijn rijke carrière. Ook voor degenen die Dit ben ik hebben gezien bevat deze show genoeg nieuws om nogmaals te verrassen!

Op Vrijdag 9 November was Jeroen te zien in het Kennemer Theater in Beverwijk. Maar niet alleen Jeroen – zijn live band bestaande uit twee toetsenisten, drie gitaristen en een fenomenale drummer mag hier zeker niet in ontbreken, zij brachten het beste van Jeroen zijn kwaliteiten naar boven en zorgden samen voor een schitterende combi en eveneens schitterende avond. 

Over schitterend gesproken; het decorbord op de achtergrond van het podium dat uitgerust was in een Las Vegas stijl, was een lust voor het oog. Jeroen zelf en de rest van de band zijn daarentegen vrij casual gekleed, precies goed voor de huiskamersfeer die de intieme zaalruimte nodig heeft. 

De voorstelling neemt je mee door het leven van Jeroen. Van zijn allereerste piano les waar het avontuur begon met het spelen van ‘Yankee Doodle’, tot aan zijn deelname aan de Toppers. Ook vertelt hij leuke persoonlijke dingen, zoals het feit dat hij een diepgewortelde hekel heeft aan de spreukjes op tegeltjes die mensen vaak in het toilet hebben hangen en maakt hij het persoonlijke plaatje compleet door het hebben van zijn originele eigen orgel die hij kreeg voor zijn 13e verjaardag, waarbij het bewijs naar beneden komt zweven in de vorm van een foto met een 13 jarige Jeroen, spelend achter hetzelfde orgel. 

Buiten al deze leuke franjes, komen mensen natuurlijk voor zijn twee voornaamste talenten; zingen en muziekinstrumenten bespelen. Daar wordt men zeker niet in teleurgesteld. Meer dan genoeg liedjes passeren de revue – Jeroen zijn eigen nummers uiteraard, maar ook Andre Hazes sr, de bekende gitaarsolo van Gary Moore en Elton John komen voorbij. En om te bewijzen dat Jeroen ook echt alles kan spelen, kunnen mensen verzoeknummers indienen. Ik kan slechts een piepklein negatief puntje opnoemen en dat is dat de muziek soms iets te luid is voor de kleine zaal.

Gevoel voor humor heeft hij ook zeker, wanneer hij een kleine voorstelling geeft met een stel wel heel bekend uitziende handpoppen. 

Kortom; een avond naar Jeroen van der Boom ‘Dit ben ik 2.0’ belooft zeer divers te worden, maar zeker eentje om heel erg van te genieten, van begin tot einde! 

FOTO: ©Bianca Dijck

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.