Jeroen Phaff speelt epische rol van Kapitein Haak in Peter Pan: Het echte verhaal door het Nationaal Jeugd Musical Theater

Jeroen Phaff speelt epische rol van Kapitein Haak in Peter Pan: Het echte verhaal door het Nationaal Jeugd Musical Theater

Meervoudig John Kraaijkamp Musical Award-winnaar Jeroen Phaff (o.a. The Lion KingThe Wiz & Tarzan) zal vanaf oktober 2016 te zien zijn in de epische rol van Kapitein Haak in de nieuwe Nederlandse musical Peter Pan: Het echte verhaal door het Nationaal Jeugd Musical Theater (NJMT).

Jeroen Phaff gaat als Kapitein Haak de strijd aan met Peter Pan, gespeeld door Roan Pronk (o.a. Billy Elliot de Musical & Mary Poppins) en Ferron de Wit (The Sound of Music & Shrek), in deze voorstelling over de wereld van wensen en de kracht van geluk! De rol van Smie, de handlanger van Kapitein Haak, zal worden vertolkt door Marc-Peter van der Maas (o.a. Disney’s Beauty and the Beast).

Verder spelen Musical Award-winnaar Vincent de Lusenet (o.a. FootloosePetticoat & The Fool Monty) en Patricia van Haastrecht (o.a. Ordinary Days) de ouders Darling. Patricia ontving in 2010, uit handen van Simone Kleinsma, de Jos Brink Genesius Penning. De rol van Wendy Darling zal afwisselend worden gespeeld door NJMT-talenten Wera Misset (De Tovenaar van Oz) en Bente Kruger (Dochter van de Zilv’ren Maan).

Over Peter Pan: Het echte verhaal

In het oude Londen woont de familie Darling. De oudste dochter Wendy leest haar broertjes John en Michael iedere avond voor. Verhalen die tot de verbeelding spreken op hun eigen eiland der fantasieën; Nimmerland. Op een avond vliegen Peter en zijn elfje Tinkerbel de kinderkamer van de Darling`s binnen. Peter bekijkt de slaapkamer alsof hij er nog nooit eerder een heeft gezien. Waarom zou je `s nachts in je saaie bed blijven liggen als je ook echte avonturen kunt beleven? Peter neemt de kinderen mee en samen vliegen ze door de nacht: op weg naar Nimmerland. Daar ontmoeten ze de Verloren Jongens en staan ze oog in oog met wrede piraten, bloeddorstige zeemeerminnen en heldhaftige indianen. Nimmerland blijkt gehuld in gruwelijke schoonheid. Ze komen erachter dat wanneer je gelooft in de wereld van wensen en de kracht van geluk, er geen enkele grens bestaat!

Peter Pan: Het echte verhaal gaat over vriendschap, verlangen, verantwoordelijkheid, opgroeien en volwassen zijn. Een musical met nieuw geschreven tekst en muziek van Elise Berends (o.a. bekend van TarzanMamma Mia! en Zorro). Vanaf oktober 2016 in de grootste theaters van Nederland te zien!

Over het NJMT
Het Nationaal Jeugd Musical Theater (NJMT), de grootste musicalschool van Noord-Holland, is een organisatie die zich, zonder winstoogmerk, richt op het opleiden van kinderen van 3 tot 18 jaar in dans, drama en zang en het maken/produceren van theatervoorstellingen (musicals) voor en door kinderen. Na de realisatie van de tourproducties: Sjakie en de Chocoladefabriek, Narnia de Musical, Kruistocht in Spijkerbroek (6 Musical Award nominaties) en Oorlogswinter de Musical bracht het NJMT afgelopen theaterseizoen De Tovenaar van Oz in de Nederlandse en Belgische theaters.

Het NJMT heeft een unieke positie binnen het culturele landschap. Ook deze voorstelling onderscheidt zich van vele andere (musical)producties door de grote actieve betrokkenheid van kinderen, jongeren en volwassenen.

FOTO: Jan Jelle de Boer (bij foto Marc-Peter), Jari Vegting (bij foto Jeroen en Peters+Wendys) en SameSame bij artwork.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.