Jeans Teenz, Jeans van en voor Tieners.

Jeans Teenz, Jeans van en voor Tieners.

Recensie: Robin Swiers

Jeans is al jaren de springplank voor jong theatertalent. In de afgelopen jaren zijn er dan ook al best veel theaterartiesten die avond aan avond in grote theater producties staan en ooit begonnen zijn bij Jeans. De 25e editie van Jeans gaat aanstaande maandag in première en op 28 september was er in het Beatrixtheater in Utrecht een uniek JEANS25 Jubileumconcert plaats. Nieuw dit jaar is Jeans Teens, die 10 oktober in premiere ging.

Jeans Teenz is een volwaardige Jeans theatershow zo als we die al kennen. Alleen zijn de talenten nu een stuk jonger. De titel ‘Jeans Teenz’ zegt het eigenlijk al, Het is jeans maar dan met tieners. Voor deze productie zijn er in totaal 22 talentvolle tieners uitgekozen, verdeelt In groepen van 8 die elke keer de show zullen spelen.

Er zit een fijn hoog tempo in de voorstelling, Voor je het weet is de show al weer om. Jeans Teenz Duurt net iets langer dan een uur. Net als in de gewone Jeans bestaat de show uit Dans en zang met o.a popnummers, mooie Ballads en zoals we het kennen uit de volwassen versie ook liedjes met een grote knipoog. Het niveau ligt hoog voor deze tieners, maar ze komen dicht in de buurt van hun oudere jeans colega’s. Je merkt dat ze met veel plezier en liefde voor het theater vak op het podium staan. Ook deze Show heeft het echte Jeans gevoel.

Zal jeanz teenz ook de 25 tour producties gaan halen? Dat zullen we de komende jaren gaan zien. De 1e Jeans Teenz zal nog tot februari 2016 te zien zijn in de Nederlandse Theaters, Kijk voor de speeldata op jeanstheatershows.nl

hart heelhart heelhart heelhart heelhart leeg

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.