In je pyjama naar de première van Klaas Vaak

In je pyjama naar de première van Klaas Vaak

Geschreven door: Martijn van Vuuren

In de straten rond het Chasse Theater in Breda lopen op klaarlichte dag kinderen over straat in hun pyjama. Compleet met knuffels en in sommige gevallen zelfs een slaapmuts. Ja hoor, het is de première van de musical Klaas Vaak van Efteling theater producties.

Vorige seizoen was deze musical al te bewonderen in het Efteling theater. Dit seizoen trekt de voorstelling langs diverse theaters in Nederland en Belgie.

De voorstelling gaat over Klaas Vaak en zijn zandmannetjes. Deze zorgen ervoor dat alle kinderen heerlijk kunnen slapen en fijn dromen. Maar opeens gebeurt er iets raars. De kinderen in het sprookjesbos hebben hele vreemde en vervelende dromen. Klaas Vaak (Barry Beijer) gaat samen met zijn zandmannetje Korrel (Marvin Verheijden) en Stuif (Cailin van Loon) op zoek naar het probleem. Klaas Vaak wordt de hele voorstelling bijgestaan door Oehoe Houdoe (Rafaël van der Maarel). Deze uil zorgt regelmatig voor de komische noot met zijn humor die vaak voor de papa’s en mama’s misschien nog wel leuker is dan voor de kinderen.

Klaas Vaak en zijn gevolg komen erachter dat de heks (Eline Schmidt) en haar kat Nachtschade (Darren van der Lek) achter de vreemde dromen zitten. Gelukkig weten ze de heks te verslaan en kunnen alle kinderen weer lekker slapen.

Dat de voorstelling goed aanslaat bij de kinderen is te merken tijdens de interactie momenten tijdens de voorstelling. Regelmatig worden de kinderen betrokken bij het verhaal en ze leven zich dan ook helemaal in. Er mag zelfs gedanst worden.

De Heks en haar kat zijn wat mij betreft de grootste verrassingen van de voorstelling. De heks heeft een prachtige gemeen klinkende stem, samen met de komische kat met zijn sierlijke bewegingen vormt dit een mooi duo tijdens de voorstelling.

De kostuums in de voorstelling zijn ook met zorg gemaakt. Deze passen helemaal bij de sprookjesbeleving zoals je die bij de Efteling voorstelt. Dit geldt ook voor het mooie maar eenvoudige decor.

De muziek ligt prima in het gehoor, maar de voorstelling heeft niet echt een nummer dat blijft hangen en waarmee je het theater uitloopt. De liedteksten waren niet altijd even sterk.

Ik weet niet of het een compliment is voor Klaas Vaak of niet, maar het is hem niet gelukt mij in slaap te krijgen. En daar ben ik heel blij mee!

De voorstelling is nog in zo’n 50 theaters te zien in Nederland en Belgie!

Klik hier en zie ook onze Fotoreportage van de première van Klaas vaak de Musical 

 

hart heelhart heelhart heelhart leeghart leeg

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.