Jawad Es Soufi eerste Marokkaans-Nederlandse  cabaretier die theatertour doet in Marokko 

Jawad Es Soufi eerste Marokkaans-Nederlandse  cabaretier die theatertour doet in Marokko 

Amsterdam, 4 juli 2023 – Deze zomer speelt cabaretier Jawad Es Soufi (34) drie theatershows in Marokko. Hij is daarmee de eerste Marokkaans-Nederlandse cabaretier die een theatershow geeft in het Noord-Afrikaanse land. Es Soufi schreef deze zomershow speciaal voor de Marokkanen die deze zomer vanuit Nederland op vakantie gaan naar Marokko. Es Soufi staat op 1 augustus in Alhoceima, op 3 augustus in Tanger en op 6 augustus in Oujda. De voorstelling is Nederlands gesproken. 

Over de speciale zomershow zegt Es Soufi: ‘’In deze zomerspecial zien we hoe Sloegie zichzelf meer dan een maand lang vermaakt in Marokko, de tijd van z’n leven heeft, maar Nederland op z’n eigen manier ook mist.’’ 

Jawad over de zomervakantie in Marokko: ‘’De zomervakantie doorbrengen in Marokko is heel belangrijk, je gaat naar de grond waar je vandaan komt, waar je ouders vandaan komen en waar het allemaal ooit is begonnen.”

Het Ministerie van Cultuur in Marokko is enorm enthousiast over Jawad en geeft aan trots te zijn op hem, omdat hij laat zien hoe goed Marokkanen het aan de andere kant van de oceaan doen. Ook ziet het Ministerie van het Koninkrijk de theatertour van Jawad als een goed begin van een culturele samenwerking met Nederland.  

Jawad zijn carrière heeft de afgelopen 3 jaar een enorme vlucht genomen. Met het enorme aantal volgers op Instagram, Snapchat en TikTok wist hij direct de eerste keer het grote Theater Rotterdam te vullen, nadat hij de programmeur van het theater overtuigd had dat hem dit zou lukken. Inmiddels is elk theater waar Es Soufi staat afgeladen vol met uitzinnige fans van zijn alter ego ‘Sloegie’. Met inmiddels 83.000 volgers op Instagram blijft zijn populariteit groeien. 

Vorige maand sloot Jawad Es Soufi zijn tweede avondvullende theatertour af in een bomvol TivoliVredenburg en ontving hij eerder al een Gouden Ticket, uit handen van zijn goede vriend en wereldwijd bekende straatvoetballer Soufiane Touzani, voor het verkopen van meer dan 25.000 theaterkaarten in één seizoen voor zijn voorstelling ‘Waarom ben jij zo?’. Na de zomer start zijn vierde programma ‘Harira’, genaamd naar de Marokkaanse soep. Deze voorstelling zal gaan over hoe rijk Nederland wel niet is met alle verschillende culturen die Nederland heeft en hierdoor de heerlijkste soep van de wereld is. 

Kaarten voor de voorstellingen van Jawad Es Soufi zijn verkrijgbaar via de speellijst op zijn website www.jawadessoufi.com 

FOTO:©Jaap Reedijk

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.