Javan Hoen choreograaf “Urinetown de Musical”

Javan Hoen choreograaf “Urinetown de Musical”

Urinetown zal in theaterseizoen 2017/2018 in het theater te zien zijn. De choreografie van deze voorstelling is in handen van Javan Hoen.

Javan Hoen: ”Het is geweldig om als choreograaf aan de slag te gaan bij Urinetown. Een stuk waarin mijn liefde voor theater, dans en satire zich kan uiten. Het wordt een hommage aan de musical in de vorm van een handgranaat.”

Studie

Javan Hoen is een geboren danser/acteur en studeerde onder andere aan het CIOS in Sittard en de Musicalfactory in Tilburg. Daarnaast volgde hij afgelopen jaar acteerlessen in de Sanford Meisner Technique in Hamburg. Javan volgde naast de verschillende opleidingen ook masterclasses en cursussen bij Mike Weerts, Edward Hoepelman, Robin van Beek en Andreas Bongard.

Theater

Nederland maakte in 2011 voor het eerst kennis met Javan toen hij een van de halvefinalisten was in de zoektocht naar Tony Manero in het RTL-programma ‘Sunday Night Fever”. Zijn deelname bleef zeker niet onopgemerkt en schitterde een jaar later in de musical Daddy Cool en in 2013 als alternate van Andy in de musical Flashdance. De afgelopen 2 jaar was Javan voornamelijk in het buitenland te vinden waar hij meespeelde in de Oostenrijkse versie van The Who’s; Tommy en Das Wunder von Bern in Duitsland. Momenteel is Javan te zien in de Nederlandse versie van Hair. Wie Javan komend jaar als acteur wil bewonderen moet naar Duitsland. Hij zal daar te zien zijn als Snowboy in de musical West Side Story.

Film en TV

Ook op tv en het witte doek is Javan regelmatig te bewonderen. In de afgelopen jaren was Javan onder andere te zien als danser in So You Think You Can Dance, Hollands Got Talent, Everybody Dance Now, het Eurovisie Songfestival in Wenen en in de videoclip van Justin Bieber ft. LMFAO & Far East Movement – Live my life.

ZIE OOK: https://www.ilovetheater.nl/blog-javan-hoen-ik-hoor-nergens-bij/

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.