Jakop Ahlboms Horror in Venetië en Sydney Opera House

Jakop Ahlboms Horror in Venetië en Sydney Opera House

drie voorstellingen; twee werelddelen; één seizoen

Vanaf augustus speelt Jakop Ahlbom Company drie voorstellingen over de hele wereld. Op 3 en 4 augustus staan zowel Horror als Lebensraum op de Biënnale van Venetië. Drie weken later beleeft Horror zijn Australische première in het Sydney Opera House en speelt vervolgens een maand lang in vijf theaters op het continent. Na de Australische tournee kan het Nederlandse publiek voor een laatste keer live gruwelen tijdens een Halloween-tournee van Horror vanaf 20 oktober, onder andere tijdens twee speciale edities in Koninklijk Theater Carré op 30 en 31 oktober. Het seizoen wordt afgesloten met een nieuwe productie. Op 22 maart 2019 gaat Le Bal – het dansfeest van de eeuw in première in De Meervaart in Amsterdam.
 

Internationale zomer: Venetië en Australië

 
 
Vanaf 3 augustus is Jakop Ahlbom Company te gast op de Biënnale van Venetië. Naast de voorstellingen Horror en Lebensraum is regisseur Jakop Ahlbom één van de ‘Masters of the Biennale College – Theatre. Dit betekent dat hij een week lang 20 jonge acteurs en performers traint in zijn stijl van theater maken.
Na de Biënnale reist Horror voor vijf weken naar Australië. Hierbij speelt de voorstelling niet alleen zes keer in het Sydney Opera House, maar ook op het prestigieuze internationale Brisbane Festival. In Sydney zal de voorstelling voor de 200ste keer worden opgevoerd. Ook na vier jaar is de bewondering en het enthousiasme voor deze onvergelijkbare productie onverminderd hoog.
 

Horror in reprise in Nederland

“Een geniaal-griezelige en fantasievolle ode aan het horrorgenre.” –
★★★★ Trouw, ★★★★ Volkskrant  ★★★★ NRC 
★★★★ Parool ★★★★ Theaterkrant
Vanaf 20 oktober 2018 kunnen bezoekers weer hun hart ophalen bij dé live hommage aan het horrorgenre op het toneel. De voorstelling Horror komt voor een laatste keer terug naar Nederland. Horror speelt slechts vijftien keer in verschillende theaters. Op 30 en 31 oktober (tijdens Halloween) staat de show in Koninklijk Theater Carré waar de bezoeker een extra verrassing te wachten staat.
Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.