Jakop Ahlbom Company speelt Horror voor de laatste keer in Nederland

Jakop Ahlbom Company speelt Horror voor de laatste keer in Nederland

Na internationale tournees door Europa, Australië en Azië keert de show Horror voor een laatste keer terug in Nederland. Jakop Ahlbom Company speelt rondom Halloween dit jaar de laatste twaalf voorstellingen op eigen bodem. Wie daarna nog wil komen kijken zal buiten Nederland moeten zoeken. In Enschede speelt het gezelschap op 30 oktober de 250ste voorstelling van het roemruchte stuk; de Halloween-editie zal dit jaar plaatsvinden in Den Bosch. Meer informatie op www.jakopahlbom.nl

Horror vertelt een tragische familiegeschiedenis. Een jonge vrouw keert terug naar haar ouderlijk huis. Zij is ooit weggekomen, maar wat is er met haar oudere zus gebeurd? Ze wordt geconfronteerd met een weggestopt verleden. De enige manier om te overleven is de gruwelijke waarheid onder ogen te zien.
 
Regisseur Jakop Ahlbom creëert met Horror een magische wereld die in het theater niet vaak te zien is. Een ‘ode’ aan het horrorgenre op het toneel met talrijke verwijzingen naar klassiekers zoals The Exorcist, Evil Dead en The Grudge. Het stuk wordt vanaf 2014 gespeeld en is veelgevraagd in het buitenland. In 2019 speelt Horror vooralsnog voor de laatste keer in Nederland.

Jakop Ahlbom Company

Jakop Ahlbom Company is het mimegezelschap van regisseur Jakop Ahlbom. Het gezelschap maakt fysiek beeldend theater en is uniek in zijn soort, door zijn mix van mime, dans, slapstick, live muziek, special effects en vervreemdende, poëtische elementen. De vaak woordeloze voorstellingen zijn toegankelijk voor een groot, divers en internationaal publiek. Vorig seizoen speelde het gezelschap meer dan honderd voorstellingen in China, Australië, Duitsland, Italië, Spanje en Engeland. 
CREDITS

Concept en regie
: Jakop Ahlbom
Spel: Luc van Esch, Yannick Greweldinger, Judith Hazeleger/Andrea Beugger, Silke Hundertmark, Sofieke de Kater, Gwen Langenberg, Thomas van Ouwerkerk/ Maurits van den Berg, Reinier Schimmel.
Dramaturgie: Judith Wendel
Geluidsontwerp: Wim Conradi mmv Bauke Moerman
Kostuumontwerp: Esmée Thomassen mmv Kyra Wessel
Vormgeving: Douwe Hibma, Jakop Ahlbom, Remco Gianotten (assistent)
Lichtontwerp: Yuri Schreuders
FOTO:©Sanne Peper
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.