Jakop Ahlbom Company op eigen benen

Jakop Ahlbom Company is vanaf 1 januari 2018 een zelfstandige organisatie om zo de onstuimige groei en het artistieke succes nog beter vorm te kunnen geven. Dit betekent dat de samenwerking op het gebied van zakelijke en productionele ondersteuning met Alles voor de Kunsten en Wilma Kuite vanaf die datum is beëindigd. 

Jakop Ahlbom Company
Jakop Ahlbom maakt unieke beeldend-fysieke voorstellingen, met een mix van mime, dans, slapstick, live muziek, special effects en vervreemdende, poëtische elementen. Het werk van Jakop Ahlbom heeft de afgelopen jaren het wereldtoneel veroverd. Zijn bejubelde voorstellingen ‘Horror’ en ‘Lebensraum’ spelen over de hele wereld, van de Verenigde Staten tot Nieuw-Zeeland, van Australië tot China en door heel West en Oost Europa. Zijn vaak woordeloze, beeldende en fysieke theater spreekt alle publieken ter wereld aan, van kenners tot nieuw publiek, van oud tot jong, van groot tot klein en alles daartussenin. 

Zelfstandige organisatie die de ambitie waar kan maken
Jakop Ahlbom heeft bewust de keuze gemaakt om de artistieke en zakelijke ambities vanaf nu vorm te geven vanuit een geheel zelfstandige organisatie. De internationale en nationale successen kunnen beter ondersteund worden met een team dat fulltime beschikbaar is en zich helemaal kan richten op de verder uitbouw van het internationale netwerk en publiek. Een nieuwe zakelijk directeur en enkele andere nieuwe medewerkers worden op dit moment geworven. Tot die tijd wordt de zakelijke leiding tijdelijk ingevuld door Michiel Nannen (michiel@jakopahlbom.nl) en de marketing door Marjo Buijs (marketing@jakopahlbom.nl). Jakop Ahlbom Company is daarnaast voor de verkoop van haar voorstellingen in seizoen 18/19 een samenwerking aangegaan met SENF Theaterpartners (www.senf.nl). 

Gezien  de noodzaak voor Jakop Ahlbom Company om de groei verder vorm te geven met een zakelijke en productionele leiding die fulltime voor het gezelschap beschikbaar is, is er een einde gekomen aan 12 jaar intensieve samenwerking met Alles voor de Kunsten.  Het bestuur en de directie van Jakop Ahlbom Company zijn Wilma Kuite en haar team van Alles voor de Kunsten zeer erkentelijk voor de bijdrage die zij de afgelopen jaren hebben geleverd aan het succes van het gezelschap en wensen hen een succesvolle toekomst toe.

Innenschau [revisited] in première op 17 januari, tournee Horror door Australië en nieuwe productie Le Bal

Jakop Ahlbom Company heeft naast deze nieuwe ontwikkelingen een enerverend theaterjaar voor de boeg in 2018. Van januari tot en met april  brengt Jakop Ahlbom een eigentijdse remake van zijn voorstelling ‘Innenschau’ naar de grote zaal. Jakop Ahlbom Company presenteert met ‘INNENSCHAU [Revisited]’ een surrealistische theaterthriller waarin niets meer is wat het lijkt en waarin het onmogelijk is om leugens en waarheid te scheiden. In augustus en september gaat Jakop Ahlbom Company op tournee door Australië met de veelgeprezen voorstelling ‘Horror’. In het najaar volgt dan vervolgens het creatieproces van de nieuwe, groots gemonteerde voorstelling voor de grote zaal, ‘Le Bal’, die in maart 2019 in première zal gaan in Theater de Meervaart. Zie voor speellijsten www.jakopahlbom.nl.

Jakop Ahlbom Company is huisgezelschap van Theater de Meervaart in Amsterdam en wordt meerjarig gesubsidieerd door het Fonds Podiumkunsten en het Amsterdams Fonds voor de Kunst. 

FOTO: Joao-M-B-Costa

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.