Jakop Ahlbom Company en Sherlocked op zoek naar locatie voor immersive experience

Jakop Ahlbom Company en Sherlocked op zoek naar locatie voor immersive experience

Het spookte al een lange tijd door zijn hoofd, maar in 2022 is het dan eindelijk zo ver. Regisseur Jakop Ahlbom maakt samen met escape room ontwikkelaar Sherlocked een immersive experience in Amsterdam. Een theatrale interactieve beleving waar de bezoeker wordt ondergedompeld in een meeslepend verhaal. Het voortraject waarin Ahlbom en Sherlocked nu zitten wordt ondersteund door een innovatiebijdrage van het Amsterdams Fonds voor de Kunst. Een van de uitdagingen voor de komende periode is het vinden van een geschikte locatie en investeerders.

Voor dit grootschalige project hebben Jakop Ahlbom Company, Theater Beleving en Sherlocked, de Nederlandse pioniers van het escaperoom genre, de handen ineengeslagen. De expertise van deze specialisten gecombineerd met de fantasievolle verhalen waar het theatergezelschap bekend om staat, staan samen garant voor een meeslepende ervaring. Het is de bedoeling dat de beleving voor langere tijd te bezoeken is op één locatie die helemaal omgebouwd wordt voor dit doel. De makers zijn daarbij geïnspireerd door internationale hits als ‘Sleep No More’ (New York, Shanghai) en ‘Alice’s Adventures Underground’ (Londen). De bedoeling is om een paar honderd bezoekers per dag te kunnen ontvangen.

Na voorstellingen zoals ‘Horror’ en ‘Lebensraum’ die beide langdurig de internationale toppodia hebben getoerd – gaat het theatergezelschap nog een stapje verder in het bereiken en betrekken van een breed publiek. Ahlbom: “In deze immersive voorstelling maak ik het publiek actief deelnemer en laten we ze ronddwalen in een vierdimensionale werkelijkheid, op één locatie. Ik creëer een zintuiglijke ervaring die je aan den lijve ervaart.”

Deze wens sluit aan bij de missie van Sherlocked om een stuk magie terug te brengen in de wereld. Sherlocked co-founder Pim Schachtschabel: “Dit wordt iets unieks. Een samenwerking tussen onze twee disciplines is een nog ongekende innovatie in het landschap van belevingen. Met onze gedeelde passie voor verrassing en betovering kunnen we een interactieve voorstelling maken waarbij je zelf als hoofdpersoon magie voelt, proeft en ruikt.”

Victor van Doorn (co-founder Sherlocked): “Je verdwaalt in een betoverende wereld, die je meerdere malen wilt bezoeken om alles te ontdekken.”

De initiatiefnemers zoeken de komende maanden naar geschikte locaties en potentiële financiers

Share

2 thoughts on “Jakop Ahlbom Company en Sherlocked op zoek naar locatie voor immersive experience

  1. Beste Jacob,

    Wij hebben een prachtige locatie voor jullie project, nl. de Cultuurkoepel in Heiloo, zie onderstaande link voor onze website. Voor 2022 hebben we nog ruimte in onze agenda. Gaarne je reactie. Met vriendelijke groet, Jan Bellekom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.