It’s my mouth I can say what I want to van Theater Sonnevanck en Toneelgroep Oostpool wint Zilveren Krekel

It’s my mouth I can say what I want to van Theater Sonnevanck en Toneelgroep Oostpool wint Zilveren Krekel

It’s my mouth I can say what I want to, de 14+ voorstelling van Theater Sonnevanck en Toneelgroep Oostpool, heeft een Zilveren Krekel gewonnen in de categorie ‘meest indrukwekkende jeugdtheaterproductie van 2017’. De VSCD-Jeugdtheaterjury maakte vandaag de tweede ronde Zilveren Krekels bekend. Na Pretpark, is It’s my mouth I can say what I want to de tweede coproductie van Theater Sonnevanck en Toneelgroep Oostpool die een Zilveren Krekel wint in het seizoen 2016/2017.

De jury over It’s my mouth I can say what I want to: ‘Deze scherpe satire over het gevaar van de verspreiding van nepnieuws en ‘alternatieve feiten’ koppelt een belangrijk, actueel onderwerp op wonderlijk lichte manier aan de leefwereld van jongeren. Hilarisch én confronterend, maar nooit belerend.’ Het is de vijfde Zilveren Krekel in vijf jaar die Theater Sonnevanck en Toneelgroep Oostpool gezamenlijk in ontvangst mogen nemen; eerder wonnen Hard Candy (2013), GTA5 (2015), Bromance (2016) en Pretpark (2017) de prijs.

Uit het juryrapport
“Deze scherpe satire over het gevaar van de verspreiding van nepnieuws en ‘alternatieve feiten’ koppelt een belangrijk, actueel onderwerp op wonderlijk lichte manier aan de leefwereld van jongeren. Schrijver Daan Windhorst kiest voor elke uitspraak in deze niet te stuiten olievlek van meningen toepasselijk, gechargeerd taalgebruik: van snel gebekt straatvocabulaire tot hatelijke xenofobie en van nietszeggende autoriteiten tot hitsig rumoer onder leerlingen. Regisseur Daria Bukvić laat de meer dan vijftien herkenbare stereotypen spelen door drie getalenteerde acteurs, met petje op, pruikje af. Van broeierig fietsenhok tot breaking news: het komt allemaal tot leven in een klamme vrachtwagentrailer. Hilarisch én confronterend, maar nooit belerend. Want alle grappen en grollen leiden uiteindelijk tot één belangrijke conclusie: fake-nieuws maken we met z’n allen en daarmee is iedereen verliezer.“

Zilveren Krekels
Naast It’s my mouth I can say what I want to (14+) ontvangen de voorstellingen Moes (2+) van Casier & Dies en Elements of Freestyle (8+) van ISH Dance Collective een Zilveren Krekel in de categorie ‘meest indrukwekkende jeugdtheaterproductie’. In de eerste ronde ontvingen Pretpark (12+) van Theater Sonnevanck en Toneelgroep Oostpool, Liefde (8+) van Maas theater en dans en Sell me your secret (13+) van Maas theater en dans een Zilveren Krekel 2017. Daarmee zijn alle genomineerden voor de Gouden Krekel bekend. De Gouden Krekel is de belangrijkste prijs binnen het jeugdtheater en wordt op 17 september 2017 uitgereikt tijdens het Gala van het Nederlands Theater.

It’s my mouth I can say what I want to
It’s my mouth I can say what I want to reist tot en met 1 juni 2017 in een tot theater omgebouwde vrachtwagentrailer langs middelbare scholen, festivals en theaters. De voorstelling is openbaar te zien van 25 t/m 28 mei op het Hoogte80 Festival in Arnhem en op 31 mei in De Krakeling in Amsterdam. Meer informatie over de voorstelling http://www.sonnevanck.nl/voorstelling/its-my-mouth-i-can-say-what-i-want-to-14

FOTO: Krista-van-der-Niet

 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.