ISH zoekt nieuwe talent voor ISH Academy

ISH zoekt nieuwe talent voor ISH Academy

FOTO:©Michel Schnater

Amsterdam, 28 mei 2024 – Het Amsterdamse dansgezelschap ISH Dance Collective zoekt enthousiaste talenten tussen de 10-14 jaar en 14-18 jaar voor de ISH Academy. Vanuit deze academy inspireert ISH jongeren om hun (dans) dromen waar te maken. Op 22 en 23 juni kunnen zij auditie doen in Het Talentenhuis in Amsterdam. De jongeren die worden geselecteerd krijgen lessen en begeleiding van ISH professionals en werken toe naar een voorstelling. Aanmelden kan tot 16 juni via de website van ISH

Met de ISH Academy biedt het Amsterdamse dansgezelschap verschillende mogelijkheden om (dans) talenten te motiveren en te inspireren om hun dromen waar te maken. Tijdens de trajecten van de academy kunnen jongeren ontdekken waar hun talenten liggen, zich verder ontwikkelen in verschillende Hiphop stijlen en podiumervaring opdoen. Ze krijgen les van gerenommeerde choreografen en ISH-dansers zoals Lars de Vors, Tyrone Menig en Noor Jayani.

Noor Jayani (22 jaar, Amsterdam) legt uit: “De ISH Academy is een plek voor kinderen die graag willen dansen en bewegen en zich willen omringen met gelijkgestemden. Ik ben zelf jong begonnen en had mensen me heen die me inspireerden. De ISH Academy kan zo’n plek zijn voor de jongeren”.  

Noor leert haar skills aan de 10-jarige Nola. Bekijk de video hieronder. 

De ISH Academy is meer dan alleen een plek om te dansen; het is een plek waar jongeren samen kunnen komen, elkaar kunnen ontmoeten en met gelijkgestemden hun liefde voor creativiteit en dans kunnen delen. Na de audities worden de talenten onderverdeeld in trajecten passend bij verschillende niveaus. Ook kinderen van 6 tot 9 jaar kunnen deelnemen aan de lessen van de academy. Hiervoor is geen auditie nodig. 

De ISH Academy wordt mede mogelijk gemaakt door Elja Foundation. 

Over ISH Dance Collective
Geïnspireerd door de stijlen van de straat brengt ISH al 20 jaar hiphop dans en urban sports naar het theater. In de voorstellingen verbindt ISH deze disciplines met traditionele kunstvormen zoals ballet, theater en klassieke muziek. ISH is een collectief van andersdenkenden, wars van formats en restricties. Verenigd door het besef dat grenzen niet bestaan, maakt ISH dans van elementen, die iedereen niet meer als dans zou bestempelen. Naast voorstellingen richt ISH zich ook drie andere pijlers: de ISH Academy, ISH Talent en ISH Community. Onder deze noemer ontwikkelt ISH diverse programma’s gericht op respectievelijk kinderen en jongeren, nieuw professional talent en de hiphop community in brede zin. 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.