ISH-voorstelling ‘FTBLL-Can you kick it’ wegens succes op tour door Nederland

ISH-voorstelling ‘FTBLL-Can you kick it’ wegens succes op tour door Nederland

De familievoorstelling (8+) ‘FTBLL-Can you kick it’ van ISH Dance Collective keert wegens succes terug! In dit spektakel – dat afgelopen mei voor eerst te zien was – knallen sterren uit het straatvoetbal, freestyle voetbal en breaking van het podium af met ongekende baltrucs, flitsend voetenwerk en indrukwekkende powermoves. Acht performers, waaronder ’the Godfather of street football’ Edward van Gils, ‘Los Barrenderos’ ster Achie Tarhouchi, freestyler én wereldkampioene Kitti Szász en breakdance kampioen B-Boy Dietje, laten onder begeleiding van HipHop beats en spoken word zien hoe ver je het kan schoppen van de straat naar het theater. De tour trapt af op vrijdag 20 januari in theater Meervaart en is daarna te zien door het hele land. Op zondag 26 maart sluit de tour af in het Koninklijk Theater Carré. De volledige speellijst is hier te bekijken. 

Voetbal en dans samen op een podium? Voor choreograaf Marco Gerris is niets onmogelijk. Geïnspireerd door choreografieën die verstopt zitten in de stad, maakt ISH Dance Collective de poëzie van de straat zichtbaar in het theater. FTBLL- Can you kick it? brengt de drie disciplines straatvoetbal, freestyle voetbal en breaking voor het eerst samen op het podium. 

In FTBLL is te zien dat de bewegingen van voetballers even virtuoos zijn als die van dansers, maar ook dat breaking, straatvoetbal en freestyle voetbal veel meer zijn dan alleen spectaculaire ‘battles’. In de voorstelling worden de persoonlijke verhalen van de performers verteld, en hoe zij ziel en zaligheid hebben moeten geven om te komen tot de top van hun discipline. FTBLL vangt het vuur en de passie van deze voetballers en dansers, en laat zien hoe de bal een reddingsboei kan zijn om te ontsnappen uit moeilijke situaties. 

FTBLL – Can You Kick it is een co-productie ISH Dance Collective, Carré, Meervaart en Parkstad Limburg Theaters. Meer informatie en de hele cast is hier te bekijken.

FOTO: ©Jelle Draper

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.