ISH en Het Nationale Ballet presenteren Narnia: De leeuw, de heks en de kleerkast.

ISH en Het Nationale Ballet presenteren Narnia: De leeuw, de heks en de kleerkast.

Narnia: de leeuw, de heks en de kleerkast is de titel van de nieuwe dansvoorstelling van ISH, een urban dance collective, en Het Nationale Ballet. Het is de eerste theaterproductie die deze twee gezelschappen samen uitvoeren. De tour start op 11 september door heel Nederland.

 
Ballet meets Hiphop in Narnia. ISH en de Junior Company van Het Nationale Ballet delen samen het podium in deze dansvoorstelling die is gebaseerd op het wereldberoemde boek van C.S. Lewis The Lion, the Witch and the Wardrobe. De choreografie wordt gemaakt door Marco Gerris, artistiek leider van ISH en Ernst Meisner, artistiek coördinator van de Junior Company. Narnia: de leeuw, de heks en de kleerkast is op 8 mei 2015 in première gegaan in het Nationale Opera & Ballet. Na dit daverend succes van afgelopen mei, zal vanaf 11 september 2015 de voorstelling op tournee gaan door heel Nederland.
 
Marco Gerris: “Ballet en hiphop liggen mijlen ver uit elkaar, maar ik ben er toch zeker van dat wanneer beide disciplines met respect behandelt worden, ze perfect in elkaar passen. Het zachte gracieuze tegenover de harde en hoekige bewegingen is op zich al een hele uitdaging. Narnia is ook een prefect stuk, niet alleen vanwege de twee verschillende (magische) werelden, maar ook vanwege het thema het geloof in jezelf.”
Narnia: De leeuw, de heks en de kleerkast
Narnia: De leeuw, de heks en de kleerkast is een spannend verhaal uit de reeks Chronicles of Narnia van de Ierse schrijver C.S. Lewis, gepubliceerd in 1950. Vier kinderen zijn op bezoek in een groot landhuis. Bij het verstoppertje spelen komen ze in een klerenkast terecht en van daaruit belanden ze in een nieuwe, onbekende wereld. In de mysterieuze wereld van Narnia worden ze geconfronteerd met de strijd tussen de legers van ‘het goede’, aangevoerd door de leeuw Aslan, en de legioenen van ‘het kwade’ onder leiding van de witte tovenares. Zoals in alle sprookjes spelen opoffering, machtswellust, verlossing en de overwinning van het goede een grote rol. In 2005 werd het boek van C.S. Lewis met veel succes verfilmd door Walt Disney Pictures als The Chronicles Of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe.
 
De landelijke tournee start op vrijdag 11 september en loopt tot en met 30 oktober 2015. De voorstelling zal te zien zijn in 29 steden.
Telegraaf: Spectaculair sprookjesballet met hiphop  *****
 
Zie voor speellijst: www.ThisIsIsh.com
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.