ISH Dance Collective verzorgt dansduet voor 5 mei-uitzending

ISH Dance Collective verzorgt dansduet voor 5 mei-uitzending

Amsterdam 28 april 2020 – Choreograaf Marco Gerris van ISH Dance Collective heeft voor de uitzending ter vervanging van het 5 mei-concert een bijzondere choreografie gemaakt. Twee urban performers dansen op het dak van het Volkshotel in Amsterdam een ‘gescheiden duet’ op een bekend klassiek muziekstuk. Het duet drukt uit hoe we, ook in deze tijd, elkaar kunnen vinden en de afstand die ons scheidt kunnen overbruggen. Het duet is onderdeel van de bevrijdingsspecial van de NOS die wordt uitgezonden op dinsdag 5 mei om 20.35 uur op NPO 1. 
Van optreden aan de Amstel naar een gescheiden duetIn 2019 was ISH Dance Collectiveonderdeel van het jaarlijks 5-mei Concert aan de Amstel. Voor de speciale editie van ’75 jaar bevrijding’ van dit jaar is het Amsterdamse gezelschap opnieuw gevraagd. Door de corona maatregelen kan het concert niet doorgaan en is er een aangepast programma gecreëerd. Voor Marco Gerris, artistiek leider en choreograaf van ISH Dance Collective, is dit een extra mooie uitdaging: “Juist in deze tijd kunnen we laten zien hoe dans verbindt, hoe we ook zonder elkaar aan te raken dichtbij elkaar kunnen zijn”. 
Over 5 mei-concertTer vervanging van het jaarlijkse 5 mei-concert maakt de NOS in samenwerking met het Nationaal Comité een uitzending vanuit de foyer van Theater Carré in Amsterdam. Simone Kleinsma, Roel van Velzen, mezzosopraan Maria Fiselier en violiste Noa Wildschut maken daar hun opwachting, op een bijzondere manier begeleid door het Metropole Orkest. Daarnaast geeft presentator Simone Weimans een overzicht van de hoogtepunten uit de 5 mei-concerten uit het verleden. De NOS zendt de bevrijdingsspecial om 20.35 uur uit op NPO 1.
Over ISH Dance Collective ISH Dance Collective is alles maar niet wat je denkt. Een cross-over dansgezelschap van eigenwijze individuen die buiten de lijntjes durven te kleuren. Op innovatieve wijze slaat het gezelschap een brug tussen klassieke kunstvormen en disciplines vanuit de straatcultuur. Oprichter en artistiek leider Marco Gerris werkt vanuit ISH sinds 2000 met kunstenaars die op het hoogste niveau presenteren. Dit blijft niet onopgemerkt. Onlangs werd bekend gemaakt dat het gezelschap dit jaar de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs krijgt. Meer informatie: www.ishdancecollective.com

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.