ISH Dance Collective presenteert ‘Rooftop Sessions’

ISH Dance Collective presenteert ‘Rooftop Sessions’

Amsterdam, 19 juni 2020 – Imposante en intense beelden. De skylines van verlaten steden zijn het decor van de ‘Rooftop Sessions’ van ISH Dance Collective. In drie korte dansfilms brengt het dansgezelschap op een bijzondere manier de huidige tijd in beeld. ISH-dansers en xtreme sporters van verschillende disciplines performen- op speciaal gecreëerde live muziek – samen op gepaste afstand. De Rooftop Sessions gaan online in première op 23 juni, 30 juni en 7 juli via de social media kanalen van het dansgezelschap en zijn voor iedereen gratis te bekijken. 
Van de theaters naar Rooftops Het zijn andere tijden en een bezoek aan het theater is niet vanzelfsprekend.  Alle reguliere voorstellingen van het dansgezelschap zijn komen te vervallen, maar het is niets voor ISH om bij de pakken neer te gaan zitten. Het dansgezelschap wil er zijn voor hun publiek en daarom hebben zij een reeks van bijzondere dansfilms opgenomen, die mensen thuis kunnen kijken.  
Voor deze dansfilms zijn verschillende daken in Rotterdam en Amsterdamse het decor. Alle drie video’s hebben een ander karakter, waarin verschillende disciplines naar voren komen op speciaal gecomponeerde muziek. Denk aan een skater in duet met een house danseres op een live drumsessie en locking dansers op een cello compositie. Marco Gerris, artistiek leider en choreograaf van ISH Dance Collective, legt uit: “Vanaf een dak wordt de leegte van de stad zichtbaar. Niets mooier om vanaf deze plek te laten zien dat dans altijd verbindt, ook in deze tijd. In de films zie je hoe we ook zonder elkaar aan te raken dichtbij elkaar kunnen zijn”.
Over ISH Dance Collective ISH Dance Collective is alles maar niet wat je denkt. Een cross-over dansgezelschap van eigenwijze individuen die buiten de lijntjes durven te kleuren. Op innovatieve wijze slaat het gezelschap een brug tussen klassieke kunstvormen en disciplines vanuit de straatcultuur. Oprichter en artistiek leider Marco Gerris werkt vanuit ISH sinds 2000 met kunstenaars die op het hoogste niveau presenteren. Dit blijft niet onopgemerkt. Onlangs werd bekend gemaakt dat het gezelschap dit jaar de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs krijgt. Meer informatie: www.ishdancecollective.com

FOTO: ©Sjoerd Derine

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.