ISH Dance Collective brengt Corona-proof voorstelling

ISH Dance Collective brengt Corona-proof voorstelling

Amsterdam, 22 juli 2020 – Dans in tijden van Corona. Dat is net even anders, maar geen reden om niet te dansen. ISH Dance Collective komt met een speciale improvisatievoorstelling: ‘ISHterious – dance in times of quarantine’. In deze voorstelling ontmoeten vijf individuen elkaar zonder elkaar aan te raken. Met elk hun eigen discipline; hiphop, breakdance, experimental, popping en live mc muziek, gaan ze los op het podium. Niemand weet precies het plot, want elke voorstelling is anders. Alles kan en mag, zolang ze maar afstand bewaren. ISHterious gaat op 29 augustus in première in theater de Meervaart in Amsterdam en toert daarna door het land. 
Het zijn andere tijden en een bezoek aan het theater was de afgelopen tijd niet vanzelfsprekend. Alle reguliere voorstellingen van ISH kwamen te vervallen. Nu het weer mogelijk is om de theaters in te gaan, is het dansgezelschap meteen aan de slag gegaan om een speciale voorstelling te creëren, waarbij de dansers op de veilige anderhalve meter afstand van elkaar blijven. ISHterious is vanaf 29 augustus tot 27 oktober te zien in de volgende theaters: 
Meervaart – Amsterdam (29 augustus)
Theater De Blauwe Kei – Veghel (12 september)
Theater de Veste- Delft  (25 september)
Schouwburg Amstelveen – Amstelveen  (26 september)
Stadsschouwburg Haarlem – Haarlem (2 en 3 oktober)
Theater Speelhuis- Helmond – (14 oktober)
Theater Heerlen – Heerlen (22 oktober)
Theater aan de Schie – Schiedam (27 oktober)
Ticketverkoop gaat via de theaters. Meer informatie: www.ishdancecollective.com
Over ISH Dance Collective ISH Dance Collective is alles maar niet wat je denkt. Een cross-over dansgezelschap van eigenwijze individuen die buiten de lijntjes durven te kleuren. Op innovatieve wijze slaat het gezelschap een brug tussen klassieke kunstvormen en disciplines vanuit de straatcultuur. Oprichter en artistiek leider Marco Gerris werkt vanuit ISH sinds 2000 met kunstenaars die op het hoogste niveau presenteren. Dit blijft niet onopgemerkt. Onlangs werd bekend gemaakt dat het gezelschap dit jaar de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs krijgt.

FOTO: ©Sjoerd Derine

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.