Isabelle Beernaert verwerkt persoonlijke zoektocht in dansvoorstelling ‘Tabula Rasa’

Isabelle Beernaert verwerkt persoonlijke zoektocht in dansvoorstelling ‘Tabula Rasa’

“Nieuwe liefde in mijn leven inspireert mij”

Choreografe Isabelle Beernaert presenteert met ‘Tabula Rasa’ haar achtste theaterproductie. In deze dansvoorstelling, waarin Isabelle ook haar persoonlijke zoektocht verwerkte, probeert ze om schoon schip te maken, het verleden te vergeten en terug te keren naar een situatie waarin alles weer mogelijk is. ‘Tabula Rasa’ is een samenspel van verschillende muziekstijlen en pure dans, met muziek van o.a. Muse, Armand Amar, Max Richter en Damien Rice. Het is ook de eerste voorstelling waarvoor Isabelle intensief samenwerkte met haar dochter Manon (22), die haar bijstond als assistent-choreografe en co-creator. In Vlaanderen zal ‘Tabula Rasa’ te zien zijn in Capitole Gent (26 november), Ethias Theater Hasselt (10 december), Concertgebouw Brugge (17 december) en Stadsschouwburg Antwerpen (4 februari 2018). Tickets & info: www.musichall.be
 
Isabelle Beernaert wist het grote publiek te raken met de aangrijpende choreografieën die ze maakte voor de televisieprogramma’s ‘The Ultimate Dance Battle’ en ‘So You Think You Can Dance’. Sinds 2011 verwezenlijkt ze haar droom en brengt ze unieke dansvoorstellingen naar de Belgische en Nederlandse theaters. Na het enorme succes van haar zeven voorgaande theaterproducties, pakt de choreografe nu uit met ‘Tabula Rasa’, een dansvoorstelling waarvoor Isabelle diep in zichzelf en haar eigen ervaringen ging graven.
 
“Tabula Rasa betekent voor mij: Met een schone lei opnieuw beginnen”, zegt Isabelle Beernaert. “Ik heb zelf zoiets meegemaakt. Het tapijt onder mijn bestaan werd weggetrokken. Ik wilde doorgaan, maar ik kon niet meer vooruit. Ik moest stilstaan en opnieuw leren kijken, luisteren en voelen. Ik zat in het midden van een draaikolk, waar het stil is. Ik kon niets doen. Gelukkig wist ik mezelf tijdig uit die situatie te bevrijden.

“Water en vuur, zwart en wit, positief en negatief, mannelijk en vrouwelijk… het één kan niet zonder het ander bestaan. Kun je dat aanvaarden en de balans vinden, dan heelt je ziel en word je sterker dan voorheen. Dan ervaar je harmonie en echte schoonheid. En zo is het denk ik ook in de liefde. De liefde die ik momenteel ook opnieuw mag ervaren en die me enorm inspireert!”, zo besluit Isabelle Beernaert.

Tabula Rasa
Wie wil er niet weleens helemaal opnieuw beginnen en alles achterlaten? Onze geschiedenis, onze beslissingen, onze fouten… in één beweging van tafel vegen en als een onbeschreven blad weer doorgaan. Het verleden vergeten, de toekomst wacht… De staat van zuiver potentieel, alles is wederom mogelijk. Opgeruimd na een hevige storm, een louterende brand, een nieuwe start.

In ‘Tabula Rasa’ verwerkt Isabelle Beernaert haar persoonlijke zoektocht en probeert ze de gewoontes met veel geweld te kenteren, de vrijheid op te zoeken en te voorkomen dat we klein blijven.

‘Tabula Rasa’ wordt wederom een samenspel van verschillende muziekstijlen en pure dans, met muziek van o.a. Muse, Armand Amar, Max Richter en Damien Rice.

 
fotograaf: Bob Karman
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.