Isabelle Beernaert doet waar ze goed in is.

Isabelle Beernaert doet waar ze goed in is.

Recensie + foto: Sabine Vercouteren

Nadat op 25 november 2016 de remake van Ne Me Quitte Pas in première is gegaan. Ben ik afgelopen donderdagavond naar het Zuiderstrandtheater in Den Haag geweest om deze succesvolle voorstelling zelf te gaan mogen bewonderen.

Isabelle staat bekend om haar indrukwekkende moderne choreografieën. De dansen die zij al eerder gemaakt heeft zijn samengekomen in de voorstelling Ne Me Quitte Pas. Met volle spanning wacht ik, samen met de zaal af tot dat de zaallichten uit gaan. Met het gevoel dat het weer een mooie avond zou gaan worden brengt Isabelle Beernaert mij met behulp van panelen je in het verhaal, hierop worden de titels van de hoofdstukken geprojecteerd zoals, overspel, spijt en afscheid. Een dansverhaal ondersteund door sfeervolle stukjes film en projectie over absolute hoogtepunten en dalen van emoties. Maar door een stevige rock nummer van Muse, veranderd het geluk.

Adultery, Consolation, Remorse en Parting, dit zijn de hoofdstukken waar ik doorheen wordt gesleept. Soms lijkt het net even of de stellen weer bij elkaar komen. Maar het gaat steeds weer mis. Meestal stoot de man de vrouw af, vaak nogal minachtend, en als het een keertje beter gaat, komen ze weer bij elkaar terug. Soms slaan vrouwen mannen, maar blijven toch lijdend achter. Verlatingsangst lijkt een belangrijke drijfveer. Met het prachtige nummer Ne Me Quitte Pas van Jacques Brel werd ik helemaal stil. Kippenvel.

De voorstelling laat je ook nadenken over relatie. Behalve dat je geniet van mooie dans, filmpjes die je dichter bij de personages brengen, geef Ne Me Quitte Pas ook iets mee aan een betekenis. Weet wat een relatie je waard is en wees niet te laf dat te uiten. Laat iets niet vallen, als je weet dat je al iets moois hebt.

Ik begin nu echt een zwak te krijg voor de choreografieën van Isabelle en het kon dan ook niet anders met deze succesvolle remake van Ne Me Quitte Pas. Ik voelde de emoties, het raakte en ontroerde mij. De prachtige muziek, en goed benutten van het licht heeft mijn Isabelle Beernaert avond weer helemaal laten slagen.

Overigens de mannen… Wat een lichamen hebben die zeg.. HIHI!!!

hart heelhart heelhart heelhart heel

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.