Intouchables, de internationale theaterpremière

Intouchables, de internationale theaterpremière

Intouchables veroverde in 2011 de harten van talloze bioscoopbezoekers. Alleen al in Nederland zagen meer dan 1,2 miljoen mensen de film. Wereldwijd is deze tragi-komedie de best bekeken Franse film ooit. Senf Theaterpartners brengt het waargebeurde verhaal van de vriendschap tussen de geheel verlamde miljonair Philippe en de uit de Banlieus afkomstige ex-gedetineerde Driss vanaf 23 februari op de planken. Een wereldwijde première.

De ontroerende ontmoeting tussen twee werelden. De schatrijke Philippe, die door een val bij het paragliden een hoge dwarslaesie heeft opgelopen, vecht tegen een leven van verzorging, medelijden en passiviteit. De straatarme Driss, die zijn leven lang nog niet een echte baan heeft gehad, vecht tegen een leven van uitzichtloosheid, criminaliteit en gevangenisstraf. Driss wordt de persoonlijk verzorger van Philippe. Ze zoeken samen het avontuur, leren van elkaar en ontdekken ieder op een heel eigen manier de liefde. Ze maken dingen mee, die ze nog nooit eerder meegemaakt hebben. Ze genieten en hebben pijn. Ze leven.

Huub Stapel speelt Philippe. Cyriel Guds, die nu nog op de toneelschool in Maastricht zit, speelt Driss. De gelauwerde acteur en het ontluikend talent samen op de planken. De overige rollen worden gespeeld door Urmie Plein, Hanneke Last en Emilie Pos.

Dick van den Heuvel en Peter de Baan schrijven het script en de Baan regisseert het ook.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.