INTIEME SOLO VOOR DREUMESEN EN PEUTERS VAN MAUD DOLSMA

INTIEME SOLO VOOR DREUMESEN EN PEUTERS VAN MAUD DOLSMA

Op zondag 2 april 2017 16:00 uur gaat Duimelot in première, de sfeervolle theatersolo voor dreumesen en peuters van actrice, zangeres en maker Maud Dolsma. De première vindt plaats in De Krakeling, Amsterdam. Duimelot is in april en mei 2017 nog enkele malen te zien in Rotterdam en reist vanaf oktober 2017 tot en met juni 2018 door heel Nederland. Duimelot is Maas’ en Dolsma’s eerste voorstelling voor 1,5+. Maud speelde en zong eerder bij Maas in Alleen op de wereld en Alice in Wonderland en is onder andere bekend van de tv-serie Flikken Maastricht.

Duimelot: een voorstelling om bij weg te dromen
Duimelot geeft een slaapfeestje. Ze houdt erg van slapen, het liefst de hele dag. Opgekruld onder haar dekentje of doezelend op een kussen. Maar als ze bezoek heeft, wordt ze even wakker. Dan zingt ze liedjes en maakt ze muziek met haar instrumenten. Je mag samen met Duimelot muziek maken, zingen, dansen en draaien, of gewoon lekker liggen en luisteren. Kom je gezellig wegdromen bij de maan? Of door de lucht zwieren als een veertje? Je mag je knuffel meenemen.

Duimelot is een sfeervolle theatersolo van actrice, zangeres en maker Maud Dolsma voor dreumesen en peuters van anderhalf, twee en drie jaar. Maud speelde en zong eerder bij Maas in Alleen op de wereld en Alice in Wonderland en is onder andere bekend van de tv-serie Flikken Maastricht.

Maud Dolsma over Duimelot
“Toen mijn zoontje twee was, luisterden we vaak samen naar muziek op de platenspeler van mijn moeder. Hij zei dan ‘plate draaie’. Zijn blik ging op oneindig en hij vertrok naar ik weet niet waar. Het was er in elk geval fijn. Ik vind dat bijzonder, het vermogen van kleine kinderen om echt te luisteren. Om echt iets te ervaren. Je ziet zo de wens om de wereld te begrijpen en zo veel mogelijk indrukken te verzamelen. De voorstelling Duimelot gaat voor mij ook over het delen van een ervaring. Samen naar muziek luisteren, of naar de wind, of de regen. Kijken naar de maan en de sterren. Een zacht kussen voelen, een warme deken. Simpele dingen, die toch bijzonder zijn.”

Makers
Concept, tekst, muziek: Maud Dolsma
Spel: Maud Dolsma
Kostuum: Nicky Nina de Jong
Muzikale coaching: Djurre de Haan
Coaching: Moniek Merkx, Lisa Groothof, Dorien Folkers
Met dank aan: David Corel, Janhendrik Dolsma

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.