Interview met Floor Bruggenwirth

Interview met Floor Bruggenwirth

Tekst en foto’s; Stephan Markus

Op dit moment zijn er diverse musicals te zien in Nederland, waaronder the Prom van De Graaf en Cornelissen Entertainment. Eerder schreven wij een recensie over de première. Op 2 november waren we terug bij de voorstelling in Schiedam voor een interview met Floor Bruggenwirth. Zij is een van de swings in de voorstelling. Swings zijn vaak de understudy van de understudies. Als een understudy opgaat, blijft zijn of haar eigen track leeg. Een swing is een acteur die deze track opvult. Deze acteur kent alle rollen uit het ensemble en staat klaar om in te springen wanneer nodig.

Understudy is een Engelse term die in het theater wordt gebruikt voor iemand die de tekst en choreografie van een belangrijke rol uit zijn hoofd leert en doorgaans meedoet in een andere track in dezelfde productie. Een understudy speelt wanneer de gecaste acteur en de eventuele alternate afwezig zijn.

©Stephan Markus

Floor speelde vandaag de rol van Shelby, welke normaal gesproken gespeeld wordt door Nathalie Chaves. We mochten genieten van Floor in deze rol en haar ook fotograferen in haar kostuum als Shelby. Momenteel studeert Floor aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Ze zit in het vierde jaar van de Bachelor Musicaltheater. Hier kreeg zij les van Sofie Dirkx, Florian Boutonnier, Arjan van Twisk, Geertje Hochstenbach en nog vele anderen. In haar derde jaar speelde zij Serena Katz in Fame. De overige schoolproducties waar Floor in meespeelde waren Chicago (Annie), en Song and Dance: Night @the Movies waarbij de choreografie werd gedaan door Chiara Ree, Kick Spijkerman en Liesanne van Dongen. De muzikale leiding lag bij de producties in handen van Jack Breikers. Voor haar opleiding was Floor ook te zien in diverse musicals van Efteling Theaterproducties, waaronder Pinokkio, de Gelaarsde Kat en de Sprookjessprokkelaar. Ook volgde zij lessen op de vooropleiding Musicaltheater van Fontys en deed ze de MusicAllFactory jongeren.
Gedurende haar leven ontwikkelde ze een liefde voor het schrijven van liedjes op gitaar en piano. Om dit verder te ontplooien heeft ze voor haar minor popzang-, gitaar-, piano- en songwritinglessen gevolgd.

©Stephan Markus


Na de show spraken we Floor  en hebben we nog een aantal vragen gesteld: 

The Prom is een stage voor jou toch ?

The Prom is inderdaad mijn stage. Ik zit momenteel in mijn vierde jaar van Musicaltheater aan de Fontys.

Speel jij elke show je eigen track en vervang je als swing af en toe je collega’s of ben je alleen on-stage om diverse rollen op te kunnen vangen? 

Ik ben on-stage-swing. Wat betekent dat ik elke avond op ben en mijn eigen track heb. Deze track kan wegvallen, wanneer ik iemand anders uit het ensemble moet overnemen. Ook ben ik understudy van Shelby, en ben ik tweede understudy van Emma. Het is super tof om al dat materiaal te mogen instuderen en te repeteren. Daarnaast is het mooi dat het bedrijf zoveel vertrouwen heeft in mij, dat ze mij deze verantwoordelijkheid geven.

En hoe bereid jij je voor op zo’n vervangende rol? 

Wat fijn is, is dat we sowieso understudy repetities en doorlopen hebben. Van tevoren zorg ik ervoor dat ik alle teksten ken en dat ik naar een opname heb gekeken voor plaatsing en interpretatie. Tijdens de repetities gaan we dan snel door al het materiaal heen, dus daarom wil ik alles daarvoor al hebben ingestudeerd. Dan op de dag zelf neem ik het in mijn hoofd door en dan in het theater nemen we met het ensemble nog de grote dansnummers door zodat alles goed verloopt. Het fijne is dat als ik op ga voor Shelby, dat ik het vriendinnetje speel van Kevin, gespeeld door Jimmy Hendrikx. Waardoor ik vaak met Jimmy sta en hij mij af en toe een duwtje in de goede richting kan geven, omdat hij het natuurlijk vaker heeft gespeeld!

Dankjewel Floor ! We hebben genoten van jou als Shelby en wensen je veel succes in de toekomst! 

The Prom is in 2022 en 2023 nog te zien! 

Meer informatie: 

https://www.degraafencornelissen.nl/voorstelling/the-prom
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.