Interval: een crossover tussen dans en een architectonische installatie van Amos Ben-Tal en Gosse de Kort

Interval: een crossover tussen dans en een architectonische installatie van Amos Ben-Tal en Gosse de Kort

Wereldpremière wo 24 & do 25 februari, Korzo Theater, Den Haag
Choreograaf Amos Ben-Tal van OFFprojects en interdisciplinair kunstenaar Gosse de Kort slaan de handen ineen voor de voorstelling Interval. In deze crossover voorstelling ontmoeten dans en architectuur elkaar. De verwonderlijke bewegingstaal van choreograaf Amos Ben-Tal en de fenomenale dansers van OFFprojects gaan in interactie met een fascinerende kinetische installatie van Gosse de Kort. De wereldpremière van Interval staat gepland op wo 24 en do 25 feb in Korzo Theater, Den Haag.

Over Interval
In het hypnotiserende schouwspel Interval moeten de dansers hun relaties en intuïties in een steeds verschuivend architectonisch landschap zien te navigeren. Heeft de ruimte invloed op de dansers? Beïnvloeden de dansers de ruimte?  Wanneer is het symbiose en wanneer confrontatie?

Hoe vinden we het evenwicht tussen persoonlijke bewegingsvrijheid en empathie voor de ander in een gedeelde ruimte?  Een voorproefje van dit unieke crossoverproject was te zien in Korzo tijdens het eerste Feyerabend festival (2019). Nu hopen OFFprojects en Gosse de Kort de wereldpremière van de avondvullende voorstelling te spelen op wo 24 en do 25 februari in Korzo Theater, Den Haag, afhankelijk van de Covid 19 maatregelen die op dat moment gelden.

Context programma
Voorafgaand aan beide voorstellingen in Den Haag is er een korte lezing van Katía Truijen, onderzoeker bij Het Nieuwe Instituut. Zij probeert het publiek inzicht te geven in de interacties tussen choreografie en architectuur, zowel in Interval als door de geschiedenis heen.  

Over de makers

OFFprojects is een collectief van voormalig dansers van het NDT dat zich verzamelt rondom het werk van choreograaf en musicus Amos Ben-Tal. Het gezelschap staat bekend om zijn multidisciplinaire voorstellingen waaronder Howl ism Spinvis (winnaar Dioraphte Dansprijs 2016). Amos Ben-Tal begeeft zich vaak buiten de gebaande paden. Hij laat dans op natuurlijke wijze samensmelten met andere disciplines als muziek, tekst en beeld. Bij Korzo Producties creëerde hij een aantal goed ontvangen dansstukken. In 2012 richtte hij OFFprojects op. 

Gosse de Kort is een Nederlandse interdisciplinaire kunstenaar wiens werk zich op het snijpunt tussen beeldende kunst, technologie en architectuur bevindt. Zijn werk was onder meer te zien in het Stedelijk Museum Amsterdam, Nederlands Architectuur Instituut Rotterdam, Centre Pompidou Brussel en Cadance Festival. 

Credits

Choreografie en muziek: Amos Ben-Tal Installatie: Gosse de Kort Dans: Luca Cacitti, Wolf Govaerts, Xanthe van Opstal, Spencer Dickhaus, Milena Twiehaus, Aurélie Cayla Artistiek advies: Yvan Dubreuil

Software programmering: Rolf Meesters Productie: OFFprojects Coproductie: Korzo Theater, Zuiderstrandtheater | Amare Financieel ondersteund door: Gemeente Den Haag, Fonds Podiumkunsten, Prins Bernhard Cultuurfonds, Fonds 21, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie

FOTO:©Milena Twiehaus

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.