Internationale voorstelling Cie. Par Terre in Breda te zien

Internationale voorstelling Cie. Par Terre in Breda te zien

Het werk van Cie. Par Terre (Anne Nguyen) staat normaal gesproken op toonaangevende kunstenfestivals over de hele wereld (Festival d’Avignon, Crossing the Line New York, Holland Festival) en is nu exclusief in twee Nederlandse steden, waaronder Breda, te zien met de voorstelling À mon bel amour.
Anne Nguyen 
In Frankrijk behoort ze al jaren tot de top van de nieuwe choreografen. Anne Nguyen is één van die zeldzame choreografen die erin slaagt urban dance op een prikkelende en originele manier te verbinden met hedendaagse moderne dans en het er als vanzelfsprekend onderdeel van te maken. Met ook schitterende invloeden van martial arts en oude mythes.
À mon bel amour
Haar nieuwe voorstelling À mon bel amour oogt als een modeshow. Als op een catwalk showen acht dansers, solo, in duetten of als groep, de manieren waarop ze met dans hun individualiteit uitdrukken en het publiek verleiden, uitdagen en domineren. Elke dansstijl draagt met bijbehorende muziekstijl een eigen boodschap uit. Over wat als mannelijk of vrouwelijk wordt gezien, over culturele archetypen en, daarmee samenhangend, onze (onbewuste) vooroordelen. In een zinderende clubsfeer stellen acht powerdansers de begrensdheid van onze blik ter discussie.

À mon bel amour is dinsdag 19 oktober te zien. Meer info en tickets: chasse.nl/amour

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.