Internationale musical-hit Disney’s Winnie de Poeh vanaf september in Nederland en België te zien

Internationale musical-hit Disney’s Winnie de Poeh vanaf september in Nederland en België te zien

Morssinkhof Terra Theaterproducties, in samenwerking met Rockefeller Productions en Disney Theatrical Group, brengt de Disney-musical Winnie de Poeh voor het eerst naar Nederland en België, nadat deze succesvol heeft gespeeld in New York, Chicago, Londen en op tournee in de Verenigde Staten en Engeland. De voorstelling, gemaakt door Jonathan Rockefeller, is van september 2023 tot en met mei 2024 te zien in heel Nederland en België, volledig in het Nederlands gespeeld en gezongen.

Disney’s iconische Winnie de Poeh, Janneman Robinson en hun beste vrienden Knorretje, Iejoor, Kanga, Roe, Konijn en Uil (oh… en vergeet Teigetje niet!) komen tot leven in een prachtig verbeelde musical-bewerking.

Met de wereldberoemde Disney-liedjes van Oscar- en Grammy Award-winnaars Robert en Richard Sherman, wordt dit verhaal verteld met nieuwe theatrale en levensgrote poppen. Gebaseerd op de wereldberoemde verhalen van A. A. Milne en de films en tv- series van Disney.

Maker en regisseur Jonathan Rockefeller:

“De muziek, de spectaculaire levensgrote poppen en de sfeervolle voorstellingen zijn de perfecte manier om het publiek te (her-)introduceren aan theater, dit is een must see- voorstelling voor Winnie de Poeh-fans van alle leeftijden. We zijn enthousiast om het Honderd Bunderbos naar Nederland en Vlaanderen te brengen zodat publiek van alle leeftijden samen met ons deze hartverwarmende musical kan bekijken.”

Producent Michiel Morssinkhof:
“Winnie de Poeh is één van de bekendste en meest iconische figuren uit de geschiedenis, we zien er enorm naar uit om deze warme musical te brengen met onze Nederlandse cast.”

Geïnspireerd op de geliefde boeken van A.A. Milne en de klassieke Disney films, Disney Winnie de Poeh: de nieuwe musical werd in oktober 2021 verwelkomd in New York, met uitmuntende reacties van de pers: “betoverend” (Time Out), “fantasievol met briljant poppenspel” (Entertainment Weekly) en “een voorstelling die echt voor alle generaties is” (Whats On Stage).

Over de makers
Jonathan Rockefeller en Rockefeller Studios hebben wereldwijd veel lof ontvangen voor hun bewerkingen van iconische titels als ‘Winnie de Poeh’, ‘Rupsje Nooitgenoeg’ en ‘Beertje Paddington’. Rockefeller’s productie van Rupsje Nooitgenoeg, gebaseerd op de boeken van Eric Carle, was te zien in 12 landen. Voorafgegaan aan ‘Disney’s Winnie de Poeh’ (geproduceerd in samenwerking met Disney Theatrical Productions) was recent de start van ‘Sesam Straat de Musical’ Off-Broadway in New York.

Over de voorstelling
Disney’s Winnie de Poeh: de musical had zijn wereldpremière in 2021 bij Theatre Row in New York City, met uitmuntende reacties en records in ticketverkoop. De voorstelling ontving nominaties voor zowel de Drama Desk als OBA-prijzen. De voorstelling speelde vervolgens in Chicago, op tournee in de Verenigde Staten en is sinds enkele weken in Londen te zien.

‘Winnie de Poeh’ is gezien en gelezen door een miljoenenpubliek, sinds Engelse schrijver A. A. Milne het eerste boek van Janneman Robinson en zijn vrienden in het Honderd Bunderbos schreef in 1926. De boeken, met illustraties van E.H. Shephard, hebben wereldwijd meer dan 50 miljoen exemplaren verkocht. De filmrechten van de Poeh-verhalen werden in 1961 aangekocht door Disney, met oorspronkelijk het plan om een avondvullende film te maken, maar snel na de start van de productie besloot Walt Disney om korte Poeh-films te maken. Deze werden vervolgens samengevoegd tot ‘Het grote verhaal van Winnie de Poeh’, de laatste film in de Disney-canon waar Walt Disney persoonlijk bij was betrokken. De eerste korte film ‘Winnie de Poeh en de honingboom’ werd uitgebracht tijdens zijn leven, met ‘Winnie de Poeh en de waaibomendag’ nog in ontwikkeling. Disney’s Winnie de Poeh is sindsdien uitgegroeid tot een van de meest geliefde en meest succesvolle titels in de geschiedenis.

De Sherman Brothers zijn het multi-talentvolle Oscar- en Grammy Award-winnende Amerikaanse liedjesschrijvers duo bestaande uit Richard M. Sherman en Robert B. Sherman. Zij schreven meer filmmuziek dan ieder ander liedjesschrijversteam in de geschiedenis. Zij schreven onder andere voor de Disney-klassiekers Mary Poppins, Jungle Boek, Heksen en Bezemstelen en de Aristokatten. De Sherman Brothers werkten direct met Walt Disney samen aan de eerste twee Winnie de Poeh korte films; ‘Winnie de Poeh en de honingboom’ (Grammy Award-nominatie) en ‘Winnie de Poeh en de waaibomendag’. De broers wonnen een Grammy-award voor de derde korte film ‘Winnie de Poeh, en teigetje ook’. Alle drie korte films werden samen uitgebracht in de musical-film ‘Het grote verhaal van Winnie de Poeh’ in 1977. Het duo schreef tevens liedjes voor ‘Winnie de Poeh en een dag voor Iejoor’ en ‘Teigetjes Film’ en hun muziek is te horen in de film ‘Janneman Robinson’.

De spelers en makers

Cast: Wesley de Ridder, Sjors Arts, Pepijn Schwartz, Robin Ketelaers, Lisa Drinkwater en Laurens Vink | Gebaseerd op Winnie de Poeh van A.A. Milne en Disney | Originele liedjes: Richard M. Sherman en Robert B. Sherman | Muziek en aanvullende liedteksten: Nate Edmondson | Ontwikkeling en regie: Jonathan Rockefeller | Ontwikkeling poppen: Matthew Lish | Kostuumontwerp: Lindsay McWilliams | Lichtontwerp: Jamie Roderick | Associate regie: Wesley de Ridder | Associate lichtontwerp: Wannes van der Veer | Associate decor, poppen en kostuums: Kathelijne Monnens | Producent: Michiel Morssinkhof

© 2023 Alle rechten voorbehouden, Disney.
www.winniedepoehmusical.nl
Voor meer informatie over de VS en VK-producties, kijk op www.winniethepoohshow.com

Foto: Rockefeller Productions

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.