Internationaal Kamermuziekfestival Den Haag 10- 14 mei

Internationaal Kamermuziekfestival Den Haag 10- 14 mei

Over de Grens – 10 t/m 14 mei 2017
Kaartverkoop Kamermuziekfestival Den Haag van start

Internationale namen en aanstormend talent op prachtige locaties

Van 10 tot en met 14 mei 2017 bruist Den Haag weer vijf dagen van kamermuziek. Verspreid over de hele stad vullen internationaal gerenommeerde musici de prachtigste locaties met klanken van bekende en minder bekende meesterwerken. Artistiek leider Eva Stegeman koos Over de grens als thema een verwijzing naar het opzoeken en overschrijden van artistieke, geografische en figuurlijke grenzen.
Voor meer informatie:
www.kamermuziekfestivaldenhaag.nl

Tijdens het openingsconcert in de Nieuwe Kerk op woensdag 10 mei speelt vioolvirtuoos Gilles Apap Bachs beroemde dubbelconcert in d samen met violiste en artistiek leider Eva Stegeman. Donderdag 11 mei voert het Matangi Kwartet bezoekers op Kasteel Duivenvoorde mee op een zoektocht naar de nationale muzikale identiteit van drie grote componisten. Dit programma wordt gepresenteerd door Leo Samama.

Vrijdagavond staan in de Nieuwe Kerk exotische elementen van over de grens centraal, uitgevoerd door een internationaal gezelschap van topmusici. Florent Boffard, Philippe Graffin, Hannah Strijbos en Ursula Smith spelen samen met Eva Stegeman werken van componisten die met een open blik in de wereld stonden.

Op zaterdagmiddag fungeren verschillende ambassades in Den Haag speciaal voor het festival tijdelijk als concertzaal.

Het zo langzamerhand beruchte jaarlijkse Late Night Concert vindt plaats op zaterdagavond in de Nieuwe Kerk met als een van de hoogtepunten de première van een nieuwe ensemble-bewerking van The Planets van Gustav Holst.
Een complete festivaldag op zondag in het Spaanse Hof – een verborgen stadspaleis aan het Westeinde – besluit het festival op bruisende wijze.

Het Internationaal Kamermuziekfestival Den Haag wordt in 2017 voor de 14de keer georganiseerd. In de afgelopen jaren is het festival uitgegroeid tot een kweekvijver van (inter)nationaal kamermuziektalent, innovatieve jonge professionals, en een vaste stop voor internationaal gerenommeerde musici.

Noot voor de redactie (niet voor publicatie): Voor vragen, interviews en beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Janko Duinker via info@jankoduinker.nl of 06 5125 8475

 

 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.