InterActing wil bewustzijn autisme vergroten

InterActing wil bewustzijn autisme vergroten

FOTO:©Robin Utrecht Fotografie

Amsterdam, 6 februari 2024 – Met Wereld Autisme Dag op 2 april aanstaande vergroot en verbreedt theaterschool InterActing haar activiteiten. De non-profit organisatie richt zich op jongeren met autisme, die door middel van improvisatie oefeningen hun zelfvertrouwen opbouwen en hun talenten ontwikkelen. Hier kunnen nu nog meer jongeren gebruik van gaan maken. 
Meet the Voices 
Op 14 april vindt Meet the Voices plaats, in samenwerking met Kaboom Animation Festival. In het Boom Chicago theater op de Rozengracht te Amsterdam vertolken Nederlandse stemacteurs van animatiefilms en -series live hun werk. Na afloop is er volop gelegenheid voor bezoekers om ze te ontmoeten. De middag vindt plaats van 15:30 uur tot 18:00 uur en wordt gepresenteerd door Jurgen Theuns, de stem van Thomas de Trein. Ook InterActing ambassadeur Henry van Loon zal aanwezig zijn. Verdere namen volgen later via boomchicago.nl/meet-the-voices/
Meer cursussen en locaties
Naast cursussen, workshops en lessen in Amsterdam en Den Haag wordt nu ook Eindhoven toegevoegd aan het programma van InterActing. De eerste 14-weekse voorjaarscursus in Den Haag begint op 2 maart en de eerste zomerschool in Eindhoven op 12 augustus. Inschrijvingen zijn nu geopend, er kan ook eerst een proefles gevolgd worden. Zie interacting.nl/lesprogramma/
Wereld Autisme Dag
Op 2 april is het Wereld Autisme Dag. In Nederland zijn er ongeveer 50.000 kinderen en jongeren met autisme. Improvisatietheater, zoals dat van InterActing, helpt neurodivergente mensen bij hun ontwikkeling en om zich beter thuis te voelen in de maatschappij.  Mede-oprichter InterActing Saskia Maas:
“Wij willen mensen nog meer bewust maken van wat autisme echt betekent. Ons doel is om zoveel mogelijk jongeren te bereiken, die we het ook gunnen om plezier te hebben, hun zelfvertrouwen te vergroten en vriendschappen te sluiten met leeftijdsgenoten. Het aantal activiteiten en cursussen groeit dan ook gestaag, met dit doel in gedachten. We willen uitgroeien naar een landelijke organisatie, met InterActing theaterprogramma’s in alle grote Nederlandse steden.”
Over Stichting InterActing:
InterActing werd in 2018 opgericht door Saskia Maas (mede-oprichter Boom Chicago) en Pim Donkersloot, pedagoog en gezinstherapeut. Maas heeft twee kinderen, waaronder een zoon met autisme, en Donkersloot is vader van twee autistische kinderen. Ze zetten improvisatietheater in om autistische jongeren te helpen om sociaal-emotionele vaardigheden te ontwikkelen, hun zelfvertrouwen te vergroten en hun flexibiliteit aan te spreken zodat ze beter om kunnen gaan met onverwachte situaties.
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.