InterActing start Zomerschool in Den Haag

InterActing start Zomerschool in Den Haag

Laat autistische jongeren het leven leren middels improvisatietheater

Het lustrum van InterActing – de theaterschool voor jongeren met autisme – begint met een speciale Zomerschool. Na de succesvolle eerste editie in Amsterdam in 2022, breidt de stichting haar diensten uit naar Den Haag. De Zomerschool brengt improvisatietheater voor tieners die moeite hebben met verandering en daar middels deze weg beter mee leren om te gaan.  

InterActing viert dit jaar haar 5-jarig jubileum en het is dan ook de grote wens van medeoprichter Saskia Maas om een nationale organisatie te worden met activiteiten op verschillende locaties in Nederland. De Zomerschool in Den Haag is een mooie eerste stap. Naast de Zomerschool worden het gehele jaar activiteiten georganiseerd, van een 14 weken durende cursus in het voor- en najaar tot losse workshops en open dagen. InterActing gebruikt improvisatietheater om autistische jongeren te leren vaste patronen in het dagelijks leven te doorbreken, voor hen een van de moeilijkste dingen. Op deze manier leren ze spelenderwijs om sociaal-emotionele vaardigheden te ontwikkelen en hun zelfvertrouwen te vergroten. Want bij improvisatie comedy draait het ook om snel schakelen en jezelf kunnen aanpassen aan veranderende situaties.

Stichting InterActing

InterActing werd in 2018 opgericht door Saskia Maas – ook medeoprichter van comedy instituut Boom Chicago – en Pim Donkersloot, pedagoog en gezinstherapeut. Maas heeft twee kinderen, waaronder een zoon met autisme. Samen met haar man raakten ze aan de praat met Donkersloot, zelf ook vader van twee autistische kinderen, om te kijken of improvisatietheater een manier is om ze te helpen zich beter staande te houden in een wereld die continu in beweging is. 

“Samen denken we dat autisten het onverwachtse kunnen leren omarmen zodra zij voldoende zelfvertrouwen hebben. En dat bouw je op als je kunt improviseren. Met die overtuiging hebben we InterActing vorm gegeven. Een plek waar je het leven kunt oefenen en nieuwe vrienden maakt. Daarom is de grootste wens dit nationaal aan te kunnen gaan bieden, om alle jongeren met autisme de kans te geven om te leren improviseren, en daardoor beter mee te kunnen draaien in de maatschappij”, aldus Maas.

InterActing Zomerschool

De InterActing Zomerschool activiteiten in Den Haag vinden plaats van 14 t/m 17 augustus (1e editie) | locatie: HNT (Het Nationale Theater), Kerkstraat 13. Inschrijving nu geopend. De editie in Amsterdam wordt gehouden van 28 t/m 31 augustus in Boom Chicago, hier zijn nog enkele plekken beschikbaar. Dagelijks van 11.00-15.00 worden de lessen gegeven; improvisatietheater, verhalen vertellen, vloggen, stem acteren, sketches schrijven, het komt allemaal aan bod. De prijs is €180 (incl. materialen en lunch) en de Zomerschool wordt tweetalig in het Nederlands en Engels aangeboden. Het programma wordt afgesloten met een eindoptreden waarbij familie en vrienden van harte uitgenodigd zijn. Meer info: interacting.amsterdam

Foto: InterActing

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.