Interactieve voorstelling Rabbit Hole van de Toneelmakerij en Theater Sonnevanck

Interactieve voorstelling Rabbit Hole van de Toneelmakerij en Theater Sonnevanck

Een tocht door de diepe krochten van het internet: The truth is out there

Van 29 februari t/m 19 april toert Rabbit Hole (12+) door het land. Hoe worden jongeren de krochten van het internet ingezogen? In de interactieve voorstelling van de Toneelmakerij en Theater Sonnevanck vervagen de grenzen tussen on- en offline en maken de toeschouwers via hun telefoons onderdeel uit van Samy’s chatfora. Volg je hem into the rabbit hole? De première is vrijdag 1 maart in het Amsterdamse Theater De Krakeling.

Is de aarde plat? Bestaat corona wel? Is 9/11 verzonnen door de Amerikaanse overheid? Wordt de wereld geregeerd door als mensen vermomde hagedissen? Allemaal vragen die online rondspoken en zo ook de offline realiteit binnensluipen. Ook in de wereld van jongeren. Voor de een is het gewauwel van internetgekkies, voor de ander, die gelooft in deze alternative facts, is het waarheid. Hoe worden jongeren de diepe krochten van het internet ingezogen? Vinden ze online de verbinding die ze offline moeten missen?

Samy komt zijn kamer niet meer uit, gaat niet meer naar school en negeert zijn moeder en zus. Hij heeft zich teruggetrokken in een online community, de uitweg uit zijn dagelijkse realiteit van pesten, eenzaamheid en een gebroken gezin. Online maakt hij nieuwe vrienden: Neo17 en zijn aanhangers. Volgens zijn zus Hanna zijn het wappies, volgens Samy juist truth seekers. En trouwens: zijn al die linkse vrienden van Hanna niet net zo extreem? Ze komen lijnrecht tegenover elkaar te staan.

RABBIT HOLE (12+) is van 29 februari t/m 19 april 2024 te zien in Amersfoort, Amsterdam, Arnhem, Den Bosch, Den Haag, Den Helder, Eindhoven, Haarlem, Heerlen, Hengelo, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.

Spel: Tomer Pawlicki & Gonca Karasu/Bitha Babazadeh. Tekst: Daniël van Klaveren, regie: Paul Knieriem, regie-assistentie, vertaling en content digitaal platform:Henriette Festerling, dramaturgie en internationale samenwerking: Paulien Geerlings, kostuumontwerp: Studio Sabine Staartjes, video- & geluidsontwerp: Mario Simon, Booi Kluiving, lichtontwerp: Jasper Nijholt, interactive components build on Getiyo.com: Morphix Productions, fluid technical solutions: Marco Mooren, Mees van der Wijk, allround techniek: Ray Vaessen, creative development: Fabian Hijlkema, Ibo Ibelings, narrative & game design: Jedidjah Julia Noomen, development Digital Platform: Innovation Lab / Theater Utrecht. Met dank aan Akademie für Theater und Digitalität, Saxion University of Applied Sciences.

Rabbit Hole maakt deel uit van het Europese project ACuTe, een samenwerking van veertien partners uit tien landen, over nieuwe technologie en theater en wordt mede gefinancierd door Creative Europe.

de Toneelmakerij (website, Facebook, Instagram, YouTube) maakt gedurfd en actueel familietheater met liefde voor taal, experiment en maatschappelijke betrokkenheid. Hun voorstellingen zijn vele malen bekroond, onder meer met de Podiumkids Prijs (voorheen Zapp Theaterprijs) en de Gouden Krekel.

Theater Sonnevanck (website, Facebook, X, Flickr, Instagram, YouTube) maakt avontuurlijk muziektheater over de wereld van vandaag. Voorstellingen voor kinderen, jongeren, hun familie en vrienden. Toegankelijk en kleur­rijk, vol humor en livemuziek.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.