Inschrijving Willem Wilminkprijs 2022, prijs voor het beste kinderlied, geopend

Inschrijving Willem Wilminkprijs 2022, prijs voor het beste kinderlied, geopend

Wie wordt de opvolger van Typhoon en wint de Willem Wilminkprijs voor het beste kinderlied in 2022? De inschrijvingstermijn voor de achtste editie van deze jaarlijkse prijs is nu geopend. Componisten, tekstschrijvers en producenten kunnen tot en met 19 februari 2022 hun bijdrage insturen. De nominaties voor de Willem Wilminkprijs worden medio maart bekend gemaakt, de uitreiking vindt plaats op zondag 10 april 2022 in De Kleine Willem in Enschede.

De Willem Wilminkprijs voor het beste kinderlied is een initiatief vanWilminktheater en Muziekcentrum Enschede en wordt mede mogelijk gemaakt door Buma Cultuur. Met de prijs wordt aandacht gevraagd voor het Nederlandse kinderlied en met name de plaats die het kinderlied inneemt in het jeugdtheater.


Geldprijs en kunstwerk

De prijs bestaat uit een kunstwerk, vervaardigd door de kunstenaar Helga Kock am Brink en een geldbedrag van € 5.000,- (€ 3.000,- voor de tekstschrijver, € 1.000,- voor de componist en € 1.000,- voor de uitvoerend artiest). 

Buma Cultuur ondersteunt de samenwerking tussen de Willem Wilminkprijs en de landelijke Kindermuziekweek. Als afsluiter van de Kindermuziekweek 2022 (1-10 april) wordt de winnaar van de Willem Wilminkprijs bekendgemaakt. De publieksprijswinnaar krijgt de eer om het themalied voor de eerstvolgende Kindermuziekweek te schrijven.

Vereisten

Alle oorspronkelijk in het Nederlands geschreven kinderliedjes die niet ouder zijn dan twee jaar kunnen meedingen naar de onderscheiding. Ze moeten dus in 2020 of 2021 voor het eerst zijn uitgekomen op cd, dvd of voor het eerst ten gehore zijn gebracht in het theater of op tv. De genomineerden zullen geselecteerd worden door de vakjury bestaande uit Ageeth de Haan, Thijs Borsten, Fay Lovsky, Trudie Lucardie en Henri Drost.

Oproep aan jonge tekstschrijvers

De prijs is niet alleen voor gevestigde componisten, schrijvers of producenten. Het Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede roepen juist ook de jonge aankomende tekstschrijvers en componisten op om hun liedje(s) in te zenden.

Voor de eerdere edities van de Willem Wilminkprijs bestond al grote belangstelling. De jury mocht zich verheugen op een groot aantal inzendingen. Eerdere winnaars zijn: Typhoon (in 2021, met het lied ‘Stotteren’), Ted van Lieshout, Koos Meinderts, Floortje Schoevaart, Jan Beuving en Katinka Polderman.


Deelnemers kunnen zich inschrijven tot en met 19 februari 2022 via www.willemwilminkprijs.nl

Foto: Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.