Inschrijving editie 2021 Willem Wilminkprijs – prijs voor het beste kinderlied – geopend

Inschrijving editie 2021 Willem Wilminkprijs – prijs voor het beste kinderlied – geopend

De inschrijvingstermijn voor de zevende editie van de Willem Wilminkprijs voor het beste kinderlied is geopend. Componisten, tekstschrijvers en producenten kunnen tot 21februari 2021 hun bijdrage insturen. De nominaties voor de Willem Wilminkprijs worden medio maart bekend gemaakt, de uitreiking vindt plaats op zondag 18 april 2021 in Enschede.

De Willem Wilminkprijs voor het beste kinderlied is een initiatief van Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede en wordt mede mogelijk gemaakt door Buma Cultuur. Met de prijs wordt aandacht gevraagd voor het Nederlandse kinderlied en met name de plaats die het kinderlied inneemt in het jeugdtheater.


Geldprijs en kunstwerk

De prijs bestaat uit een kunstwerk, vervaardigd door de kunstenaar Helga Kock am Brink en een geldbedrag van €5.000,- (€3.000,- voor de tekstschrijver, €1.000,- voor de componist en €1.000,- voor de uitvoerend artiest).

Buma Cultuur ondersteunt vanaf deze uitreiking de samenwerking tussen de Willem Wilminkprijs en de landelijke Kindermuziekweek. Als afsluiter van de Kindermuziekweek 2021wordt de winnaar van de Willem Wilminkprijs bekendgemaakt. Deze winnaar krijgt de eer om het themalied voor de eerstvolgende Kindermuziekweek te schrijven.

Vereisten

Alle oorspronkelijk in het Nederlands geschreven kinderliedjes die niet ouder zijn dan twee jaar kunnen meedingen naar de onderscheiding. Ze moeten dus in de periode 2019-2020 voor het eerst zijn uitgekomen op cd, dvd of voor het eerst ten gehore zijn gebracht in het theater of op tv. 

De genomineerden zullen geselecteerd worden door de vakjury bestaande uit Jeroen Schipper, Ageeth de Haan, Thijs Borsten, Fay Lovsky en Trudie Lucardie.

Oproep aan jonge tekstschrijvers

De prijs is niet alleen voor gevestigde componisten, schrijvers of producenten. Het Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede roepen juist ook de jonge aankomende tekstschrijvers en componisten op om hun liedje(s) in te zenden. Ook al is hun lied mogelijk nog niet officieel verschenen. 

Voor de eerdere edities van de Willem Wilminkprijs bestond al grote belangstelling. De jury mocht zich verheugen op een groot aantal inzendingen. Eerdere winnaars zijn: Ted van Lieshout, Koos Meinderts, Floortje Schoevaart, Jan Beuving, Katinka Polderman en Jeroen Schipper.


Deelnemers kunnen zich inschrijven tot 21 februari 2021 via www.willemwilminkprijs.nl.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.