Indrukwekkend vluchtverhaal op locatie in Transformatorhuis Utrecht

Toen mijn vader een struik werd

Voordat Toda’s vader een struik wordt, is hij banketbakker. Iedere dag staat hij voor dag en dauw op om wel twintig soorten gebakjes te maken en drie soorten taart. Tot op een dag alles verandert. In het zuiden breken gevechten uit en Toda’s vader moet meehelpen in de oorlog tussen de enen en de anderen. Toda zelf wordt op transport gezet naar haar moeder, die in het buurland woont. De reis ernaartoe is vol avonturen en gevaar, maar Toda geeft niet op want ze moet haar moeder vinden!

Met spel, muziek en liedjes* brengen actrice Mirthe Klieverik en bassist Peter Sambros op een bijzondere locatie (Transformatorhuis Utrecht) de bizarre wereld van Toda tot leven. Soms speels en komisch, soms ingetogen en ontroerend. Muziektheater dat je nooit meer loslaat.

Het Filiaal theatermakers heeft dit indrukwekkende vluchtverhaal naar het gelijknamige boek van Joke van Leeuwen, al eerder als theaterbewerking uitgevoerd. Omdat het onderwerp inmiddels actueler is dan ooit, programmeert het gezelschap een nieuwe serie voorstellingen inclusief een verdiepend kunsteducatief programma voor zowel scholen als vrij publiek.

Theater na de Dam
Op vrijdag 4 mei valt de voorstelling binnen het programma van Theater na de Dam. Op die avond zijn de kaarten goedkoper (€7,50 ipv €15,-) en beginnen we ruim na de herdenking (21.00u).

tekstbewerking & regie Monique Corvers | compositie Gábor Tarján | liedteksten Heleen Verburg | spel & zang Mirthe Klieverik | fretloze- en akoestische basgitaar, laptop & zang Peter Sambros | vormgeving Jan van Hoof | kostuums Joost van Wijmen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.