Ilse DeLange en JB Meijers schrijven muziek voor nieuwe musical De Tweeling

Ilse DeLange en JB Meijers schrijven muziek voor nieuwe musical De Tweeling

Nieuwe eigen ontwikkelde Nederlandse voorstelling vanaf oktober te zien in het DeLaMar Theater

De Stichting Theateralliantie presenteert in samenwerking met het vfonds en Cook a Dream De Tweeling. Een nieuwe Nederlandse musical, gebaseerd op de internationale bestseller van Tessa de Loo. Speciaal voor deze voorstelling schreven Ilse DeLange en JB Meijers nieuwe muziek. Samen met Daniel Lohues schreven zij ook de Nederlandse liedteksten. Het creatieve team, dat eerder tekende voor de musical Hij Gelooft in Mij is verantwoordelijk voor het script (Kees Prins en Frank Ketelaar) en de regie (Ruut Weissman). De Tweeling is vanaf oktober te zien in het DeLaMar Theater en zal daarna touren langs grote theaters in Rotterdam, Breda, Apeldoorn, Eindhoven, Enschede, Heerlen, Groningen en Den Haag. De kaartverkoop voor De Tweeling start in april.

70 jaar na de Tweede Wereldoorlog herdenken we nog steeds het verleden, maar vieren we ook onze vrijheid. De première van De Tweeling valt in het jaar waarin we 70 Jaar Bevrijding vieren. De Tweeling gaat niet over helden, over spectaculaire verzetsstrijders, beroemde slachtoffers of extreme gebeurtenissen. Het is een persoonlijk verhaal over hoe moeilijk het is het juiste te doen. Ondanks alle kennis, inzichten en mogelijkheden die je op dat moment hebt. Niemand is alleen maar goed of fout. Waar trek je de grens tussen het luisteren naar je hart of je geweten? Het zijn de overeenkomsten tussen mensen die het verschil kunnen maken.

De tweeling Lotte en Anna Bamberg wordt op jonge leeftijd van elkaar gescheiden. Tijdens de Tweede Wereldoorlog groeien de meisjes respectievelijk op in Nederland en Duitsland. Anna op de boerderij van haar Duitse oom waar ze haar hele leven hard moet werken voor anderen en Lotte in een Nederlands pleeggezin dat haar op het eerste gezicht alle kansen biedt. De zussen missen elkaar maar het lukt hen vanwege de omstandigheden niet om contact met elkaar te houden. Anna trouwt met een SS-officier die aan het einde van de oorlog sneuvelt. Lotte’s verloofde wordt vermoord in Auschwitz. Na de oorlog probeert Anna nog één keer in contact te komen met haar tweelingzus. Maar kunnen ze het verleden overwinnen om elkaar weer te omarmen als zussen?

De Stichting Theateralliantie is door Joop en Janine van den Ende opgericht om grootschalige, bijzondere theaterproducties uit binnen- en buitenland mogelijk te maken in de theaters in Nederland. In seizoen 2014-2015 presenteerde de stichting haar eerste voorstelling: War Horse.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.