Illusionist Niels Houtepen maakt debuut op theaterfestival de Parade

Tijdens het rondreizende theaterfestival de Parade introduceert filosofisch illusionist Niels Houtepen een interactieve theatrale voorstelling met veel momenten van verwondering. Deze voorstelling is een preview en draagt dezelfde naam als de 1e avondvullende theatervoorstelling van Niels die 11 januari 2019 in première zal gaan.

CHOICE is een persoonlijke voorstelling die gaat over het maken van keuzes en de keuzes die voor ons worden gemaakt. De grote vraag in de voorstelling is: Wat is waar? Precies de helft van wat Niels vertelt is waar, de andere helft is een leugen. Maar wat is de waarheid? En wat is een leugen? Niels Houtepen laat de bezoekers zelf kiezen… 

Als illusionist zet Niels Houtepen eigentijdse illusies en bizarre mind-experimenten in om zijn publiek te verwonderen, aan het denken te zetten en met elkaar te verbinden.

Al vijftien jaar lang werkt Niels als illusionist en maakte als presentator diverse programma’s voor onder meer RTL4, TROS en SBS6 onder de naam Nick Nielsen. Het overlijden van zijn vader in 2015 en de behoefte aan eerbetoon zorgde ervoor dat Niels sinds 2016 weer onder zijn eigen naam werkt en terug is bij zijn grootste passies… die van de magie en de illusie. De afgelopen jaren heeft Niels veel liveoptredens gedaan en de stap naar het theater gezet. De Parade is in deze lijn voor de illusionist een belangrijke volgende stap en prachtige kans.

Niels Houtepen: “Soms heeft de wereld een illusie nodig om anders naar de realiteit te kunnen kijken. Ik maak mensen die illusie graag rijker.”
De voorstelling Choice is te zien tijdens de Parade die van 13 juli 2018 tot en met 2 september 2018 rondreist in Nederland. Vanaf september 2018 is illusionist Niels Houtepen vervolgens met een avondvullend programma Choice te zien in Nederlandse theaters.  
      
Bezoek voor meer informatie https://deparade.nl/
Meer informatie over Niels Houtepen www.nielshoutepen.nl

Foto: Mike van den Toorn

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.