“Ik ga op reis en neem mee…”

Abdelhadi Baaddi komt met een bijzondere voorstelling die je mee neemt in een relatie tussen vader en zoon: ‘Ik ga op reis en neem mee’. Dit vormt de rode draad van een unieke tocht in deze rijdende voorstelling. In “Ik ga op reis en neem mee” komen vader en zoon dichter bij elkaar. Wat weet Abdel nou eigenlijk van zijn vader? En hij van hem? Tanger in Marokko is de eindbestemming van de reis, maar 60 jaar geleden het vertrekpunt van zijn vader.

Liefhebbers van het theater kunnen de komende maand de zaal inruilen voor de bus. Abdelhadi Baaddi organiseert een interactieve ‘rijdende voorstelling’, met een Marokkaans tintje. Tijdens de busrit speelt Abdel zichzelf in zijn jeugd en verteld over wat hij en zijn vader met zijn tweeën hebben meegemaakt. Aan de hand van zijn verhalen komt de meerijdende toeschouwer meer te weten over grappige, soms ongemakkelijke, maar vooral de ontroerende band tussen vader en zoon. De reis gaat langs een aantal mijlpalen en soms staat de bus letterlijk even ergens bij stil.

De theatrale bus zit vol spullen, verhalen, emoties, familie, begrip en onbegrip met als eindbestemming Marokko. “Stap in mijn Mercedes 307 op reis naar Marokko en maak kennis met ons, zoals ik opnieuw kennis maakte met mijn vader. Hoe kom je die reis door als je medepassagier een bron van onvoorwaardelijke liefde is maar tegelijkertijd ook je grootste ergernis. ” aldus Abdel.

‘Ik ga op reis en neem mee’ is een productie van ISH en is te zien op de volgende data:

26 juni – Festival Westwaarts – Amsterdam

3 juli – Festival Westwaarts – Amsterdam

8/9/10/13/14/16 juli – ISH – Amsterdam

1 t/m 11 september – Amsterdam Fringe Festival – Amsterdam

Concept: Abdelhadi Baaddi / Spel: Abdelhadi Baaddi / Regie: Lara Wakelkamp / Tekst: Abdelhadi Baaddi en Lara Wakelkamp / Conceptontwikkeling: Judith Jongkind / Productie: Roderick Muller Auf der Heijde / Fotografie: Studio Breed / Grafisch ontwerp, Beeldbewerking: Donald Beekman DBXL /

Mede mogelijk gemaakt door: ISH Dance Collective / Europe By People / Fonds Podium Kunsten / Amsterdam Fringe Festival

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.