Igone de Jongh opgelucht dat zij weer mag optreden

Igone de Jongh opgelucht dat zij weer mag optreden

Na haar boek, documentaire en de succesvolle shows in Carré is Igone de Jongh nu eindelijk te zien in theaters door heel Nederland. In haar eerste eigen theatertournee danst prima ballerina Igone de Jongh de mooiste, klassieke choreografieën uit haar omvangrijke repertoire en nieuwe, modernere choreografieën die speciaal voor deze voorstelling zijn gemaakt. Soms alleen op het toneel, soms samen met een partner of partners, onder begeleiding van een live orkest. Igone gaat letterlijk en figuurlijk met haar publiek in gesprek en vertelt hen alles over haar grootste liefde; dansen. De danskunst toegankelijk maken, zonder een concessie te doen aan de hoogste kwaliteit. De première van Igone de Jongh – I is op maandag 14 februari in de Stadsschouwburg te Haarlem.

Igone de Jongh: prima ballerina, gelauwerd en bejubeld voormalig eerste soliste van het Nationaal Ballet. In de show blikt Igone de Jongh terug op haar leven als prima ballerina en fantaseert ze al dansend over haar toekomst. Daarnaast krijgt het publiek tijdens de voorstelling een unieke kans om met haar in gesprek te gaan en vragen te stellen.

‘Onbeschrijfelijk gevoel om het theater weer in te kunnen. Nooit gedacht dat ik zo blij en opgelucht zou zijn dat ik weer mag optreden. Ik hoop dat iedereen weer massaal naar het theater gaat en stiekem hoop ik jullie vooral bij mij in de zaal te zien!’  Igone de Jongh

De voorstelling staat onder regie van prominent theaterregisseur Ruut Weissman. Igone danst de hoogtepunten uit haar carrière, waaronder haar bekende rollen uit Het Zwanenmeer en Giselle, en deelt vol overgave haar grootste dromen. Haar dromen en fantasieën over de toekomst krijgen vorm in nieuwe, moderne choreografieën. Deze zijn speciaal gemaakt door de talentvolle Italiaanse choreografen Simone Repele en Sasha Riva. Choreograaf Pim Veulings heeft alle dansen op indrukwekkende wijze tot een geheel gemaakt. Tijdens de voorstelling Igone deelt het podium met twee superster dansers uit Oekraïne, een operazanger en live orkest.

Componist arrangeur Sebastiaan Koolhoven begeleidt het orkest tijdens de voorstelling. Hij gebruikt bestaande muziek en heeft speciaal voor Igone nieuwe muziek gecomponeerd, volledige afgestemd op het persoonlijke verhaal dat zij danst voor het publiek.

I – Igone de Jongh is een productie van Senf Theaterpartners en The Fame Game Initiatives.

Voor tickets en speeldata: www.ntk.nl of bel 0900-9203 (45 cpm).

Prima Ballerina: Igone de Jongh

Scenario en regie: Ruut Weissman

Tekst: Thijs Römer

Choreograaf: Pim Veulings, Simone Repele & Sasha Riva (RivaRepele)

Decorontwerp: Jantje Geldof

Lichtontwerp: Jantje Geldof en Marc Heinz

Kostuumontwerp: Sabine Snijders en Iris Elströdt

Kostuummakers: Kostuum Atelier het Nationale Theater

Muziek en arrangementen: Sebastiaan Koolhoven

Producent: Senf Theater i.s.m. The Fame Game Initatives

Productie: Bram Römer, Christina Kansen en Shanna Lobatto

Dansers: Aleksey Tutunnique en Stanislav Olshanskyi

Operazanger: Walther Deubel

Piano: Maarten Helsloot en Marcus Olgers, 

Fagot: Stefanie Liedtke, Anke Benning en Annet Karsten

Viool: Ro Krauss, Vera van der Bie en Loes Wiea Dooren

Impresariaat: Senf Theater

FOTO: ©Mark Engelen

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.