Igone de Jongh met eigen dansgala in Carré

Igone de Jongh met eigen dansgala in Carré

Amsterdam, donderdag 27 februari- Op 10 en 11 juni aanstaande staat Igone de Jongh met haar eigen dansgala in Carré. Dit veelzijdige dansgala markeert haar zelfstandige carrière als ballerina. Ze stelt – in samenwerking met Carré – speciaal voor dit gala een bijzonder programma samen met diverse (inter)nationale gasten uit de wereld van ballet, (moderne) dans en muziek.

Igone: “Voor mij is dit een droom die uitkomt, ik vind het geweldig dat ik in Carré sta, niet alleen omdat het Carré is, maar omdat dit mijn avond is, een avond waarbij ik de regie helemaal in eigen hand mag nemen. Wat ik dans, met wie ik dans en hoe het eruit ziet. Ik kan met dit gala dans in de gehele breedte laten zien, al zal het door mij zo geliefde klassieke ballet uiteraard niet ontbreken.”

Madeleine van der Zwaan (directeur Carré): “Igone is een fantastisch mens en ik vind het bijzonder om met haar samen verschillende werelden bij elkaar te brengen. “Haar dans gecombineerd met de diversiteit van Carré” “Ik verheug mij op de unieke voorstelling die we gaan presenteren.”

Als ambassadeur van de dans kiest Igone ervoor een avond te creëren die verrast en veelzijdig is. Ze kiest ervoor om uniek materiaal te combineren met bijzondere samenwerkingen met mensen die haar inspireren. Zo zal ze enerzijds op het podium te zien zijn met haar oude danspartner Marijn Rademaker, maar anderzijds samen met Jan Kooijman, Wende en vriendin Chantal Janzen de variatie in de dans opzoeken. Deze ‘Igone-avond’ in Carré is bovenal een avond vol verrassingen.
 
De kaartverkoop van Igone in Carré is vandaag gestart.
Voor tickets en speeldata: www.carre.nl en/of De Nationale Theaterkassa: www.ntk.nl of bel 0900-9203 (45 cpm).

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.